Murinjo ima plan: Dovedite mi Nemanju Matića!

Žoze Murinjo je u decembru "oteran" iz Čelsija, a da li će na novi posao povesti i nekoga iz "stare garde"? Izgleda da hoće...

Fudbal 21.06.2016 | 22:30
Murinjo ima plan: Dovedite mi Nemanju Matića!
Žoze Murinjo ima novi posao i na vlasnicima Mančester junajteda je da mu ispunjavaju želje.

Dok se ovih dana najviše pričalo o tome da li će na "Old Traford" stići Zlatan Ibrahimović (PSŽ) i Erik Baji (Viljareal), fudbaleri za koje većina dobro upućenih u dešavanja u Mančester junajtedu kaže da su davno potpisali ugovor sa ovim klubom, Žoze Murinjo je radio na još nečemu.

Prema pisanju Đanluke di Marcija, italijanskog novinara specijalizovanog za transfere, Žoze Murinjo će u toku prelaznog roka pokušati da pojača sredinu terena tako što će iz Čelsija "ukrasti" Nemanju Matića!

Srpski fudbaler bio je najbolje pojačanje portugalskog menadžera za vreme drugog boravka na "Stamford Bridžu", a upravo se njegov dolazak u januaru 2014. godine kao najvažniji u pohodu "plavaca" na titulu u Premijer ligi naredne sezone.

Nemanja Matić (27) je i u trenucima lošije forme prethodne godine imao mesto kod Murinja koji ga vidi kao idealnog "holdera" na sredini terena, pošto nema dovoljno poverenja u Morgana Šnajderlina koji je stigao u leto prošle godine.

"Plavci" bi možda čak i bili zainteresovani da prodaju Nemanju Matića, pošto je novi menadžer Antonio Konte najavio neka nova imena u timu, ali je pitanje da li bi želeli da ga prodaju velikom rivalu. 

Žoze Murinjo je već "imao naviku" da sa sobom u novi klub vodi nekog iz starog, pa su sa njim klubove menjali i Paulo Fereira, Rikardo Karvaljo i drugi, ali je pitanje da li će Abramovič "ukazati čast" i Nemanji Matiću, a osim Mančester junajteda za Matića je zainteresovan i Juventus.

Reprezentativac Srbije je u profesionalnoj karijeri nastupao za Kolubaru, Košice, Vitese, Benfiku i dva puta za Čelsi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar