ЕУРО: Швајцарска задовољнија ремијем са Румунијом - 1:1!

Фудбалери Румуније и Швајцарске одиграли су нерешено 1:1 у другом колу групе А Европског првенства у Француској.

Фудбал 15.06.2016 | 20:15
ЕУРО: Швајцарска задовољнија ремијем са Румунијом - 1:1!
Румуни и Швајцарци одиграли су веома динамичан дуел на ’Парку принчева’ у Паризу у којем је могло да буде више од два постигнута гола.

Ипак, поделом бодова биће задовољнија екипа Владимира Петковића која има четири бода и налази се на челу групе испред домаћина, док су Румуни остали само са једним и биће им неопходан тријумф у трећој утакмици.

Меч у Паризу био је изузетно квалитетан од самог почетка – Харис Сеферовић пропустио је две прилике, а онда је стигла казна. Стефан Лихштајнер направио је пенал у 18. минуту, а сигуран извођач био је Станку.

И поред примљеног поготка Швајцарци су наставили са нападима, Џемаили и Шаћири пропустили су да изједначе, па су Румуни на одмор отишли са минималном предношћу.

Момци у жутим дресовима могли су да дуплирају вођство на старту другог полувремена, али Хобан и Торже нису успели. То је искористила Швајцарска и уз доста среће стигла до изједначења.

После корнера са леве стране, неколико играча у жутим дресовима кренуло је на лопту и сударило се. Она је пала у казненом простору, на њу је налетео Мехмеди и са неких 10 метара, искоса са леве стране, закуцао је у супротни угао.

Иако је било узбуђења било на обе стране, до краја голова није било и меч је завршен нерешеним резултатом.

У другом сусрету групе А од 21 сат Француска дочекује Албанију.

Група А:

Румунија – Швајцарска 1:1
(Станку 18п – Мехмеди 57)

21.00 Француска – Албанија

Табела:
1. Швајцарска 2 1 1 0 2:1 4
2. Француска 1 1 0 0 2:1 3
3. Румунија 2 0 1 1 2:3 1
4. Албанија 1 0 0 1 0:1 0

Ток меча:

У првих неколико минута на ’Парку принчева’ није било узбуђења, али је очигледно било да су Швајцарци преузели иницијативу. У седмом минуту створили су прву прилику – Харис Сеферовић је избегао офсајд и добио дубинско додавање, одличним дриблингом окренуо је чувара, али је његов шут завршио мало поред десне стативе.

Наставили су Швајцарци са притиском, полако стезали обруч око гола Татарушануа, а онда у 16. минуту Сеферовић промашује нову стопостотну прилику. Сада је покушао на додавање Џемаилија, изашао 1 на 1 са чуваром мреже Румуније, али је шутирао право у њега.

Као што то обично бива у фудбалу, казна је убрзо стигла – у 18. минуту капитен Швајцарске Стефан Лихштајнер вукао је у казненом простору дуго вукао Чипчиуа, руски судија Сергеј Карасев је видео и показао на белу тачку.

Одговорност је преузео Станку који се оклизнуо, али и поред тога успео да затресе мрежу јер је лопта отишла у једну, а голман Зомер у другу страну – 1:0.

Узбуђења није мањкало и после гола, па је Швајцарска могла до изједначења само три минута касније. Фабијан Шар је послао фантастичан ударац са више од 25 метара, лопта је у високом луку падала под пречку, пре него што је Татарушану избацио у корнер.

Играло се веома отворено на обе стране, а Румуни су још једном потврдили да добра игра са премијере против Француске није била случајност. Неколико пута су пробијали по боковима и после једне такве акције Сапунару је погодио стативу.

На следећу прилику чекало се десетак минута, виђена је испред супротног гола – овога пута мало је фалило Џемаилију да погоди 1-1. Лихштајнер је некако успео да стигне лопту на десном боку и из прве је врати у казнени простор. Румуни су били смушени, фудбалер Ђеное је притрчао и захватио је главом, али је она отишла поред леве стативе.

У међувремену је Родригес добро шутирао из слободњака, Кешеру био близу да прође читаву одбрану ривала на другој страни, али голова до полувремена није било.

Како је завршено прво, тако је почело друго полувреме – великом приликом за гол.

Овидиу Хобан, који је минут пре тога ушао уместо Пинтилија, изборио се за простор и са ћошка петерца захватио лопту, али је то учинио слабо и она је отишла поред леве стативе.

За разлику од првог дела, сада су Румуни били ти који су наметнули ритам. Неколико минута касније Торже је стигао до гол аут линије, вратио у петерац за Кешеруа испред којег је Ђуру реаговао у последњем тренутку и избацио у корнер.

После ових промашаја било је време да играчи Ангела Јорданескуа буду кажњени, а Швајцарци су успели да постигну гол уз много среће. После корнера са леве стране, неколико играча у жутим дресовима кренуло је на лопту и сударило се. Она је пала у казненом простору, на њу је налетео Мехмеди и са неких 10 метара, искоса са леве стране, закуцао је у супротни угао – 1:1.

После изједначујућег гола Швајцараца ритам није опадао, али квалитет фудбала јесте, па смо све чешће гледали неповезане акције. Могле су обе екипе да дођу до предност – Торже је одлично шутирао из слободног ударца, две шансе из прекида пропустио је Шаћири за преокрет и у финиш се ушло у егалу.

Момци у црвеном били су нешто ангажованији, прилика ипак није било и остало је 1:1 на ’Парку принчева’.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар