EURO: Švajcarska zadovoljnija remijem sa Rumunijom - 1:1!

Fudbaleri Rumunije i Švajcarske odigrali su nerešeno 1:1 u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Fudbal 15.06.2016 | 20:15
EURO: Švajcarska zadovoljnija remijem sa Rumunijom - 1:1!
Rumuni i Švajcarci odigrali su veoma dinamičan duel na ’Parku prinčeva’ u Parizu u kojem je moglo da bude više od dva postignuta gola.

Ipak, podelom bodova biće zadovoljnija ekipa Vladimira Petkovića koja ima četiri boda i nalazi se na čelu grupe ispred domaćina, dok su Rumuni ostali samo sa jednim i biće im neophodan trijumf u trećoj utakmici.

Meč u Parizu bio je izuzetno kvalitetan od samog početka – Haris Seferović propustio je dve prilike, a onda je stigla kazna. Stefan Lihštajner napravio je penal u 18. minutu, a siguran izvođač bio je Stanku.

I pored primljenog pogotka Švajcarci su nastavili sa napadima, Džemaili i Šaćiri propustili su da izjednače, pa su Rumuni na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

Momci u žutim dresovima mogli su da dupliraju vođstvo na startu drugog poluvremena, ali Hoban i Torže nisu uspeli. To je iskoristila Švajcarska i uz dosta sreće stigla do izjednačenja.

Posle kornera sa leve strane, nekoliko igrača u žutim dresovima krenulo je na loptu i sudarilo se. Ona je pala u kaznenom prostoru, na nju je naleteo Mehmedi i sa nekih 10 metara, iskosa sa leve strane, zakucao je u suprotni ugao.

Iako je bilo uzbuđenja bilo na obe strane, do kraja golova nije bilo i meč je završen nerešenim rezultatom.

U drugom susretu grupe A od 21 sat Francuska dočekuje Albaniju.

Grupa A:

Rumunija – Švajcarska 1:1
(Stanku 18p – Mehmedi 57)

21.00 Francuska – Albanija

Tabela:
1. Švajcarska 2 1 1 0 2:1 4
2. Francuska 1 1 0 0 2:1 3
3. Rumunija 2 0 1 1 2:3 1
4. Albanija 1 0 0 1 0:1 0

Tok meča:

U prvih nekoliko minuta na ’Parku prinčeva’ nije bilo uzbuđenja, ali je očigledno bilo da su Švajcarci preuzeli inicijativu. U sedmom minutu stvorili su prvu priliku – Haris Seferović je izbegao ofsajd i dobio dubinsko dodavanje, odličnim driblingom okrenuo je čuvara, ali je njegov šut završio malo pored desne stative.

Nastavili su Švajcarci sa pritiskom, polako stezali obruč oko gola Tatarušanua, a onda u 16. minutu Seferović promašuje novu stopostotnu priliku. Sada je pokušao na dodavanje Džemailija, izašao 1 na 1 sa čuvarom mreže Rumunije, ali je šutirao pravo u njega.

Kao što to obično biva u fudbalu, kazna je ubrzo stigla – u 18. minutu kapiten Švajcarske Stefan Lihštajner vukao je u kaznenom prostoru dugo vukao Čipčiua, ruski sudija Sergej Karasev je video i pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Stanku koji se okliznuo, ali i pored toga uspeo da zatrese mrežu jer je lopta otišla u jednu, a golman Zomer u drugu stranu – 1:0.

Uzbuđenja nije manjkalo i posle gola, pa je Švajcarska mogla do izjednačenja samo tri minuta kasnije. Fabijan Šar je poslao fantastičan udarac sa više od 25 metara, lopta je u visokom luku padala pod prečku, pre nego što je Tatarušanu izbacio u korner.

Igralo se veoma otvoreno na obe strane, a Rumuni su još jednom potvrdili da dobra igra sa premijere protiv Francuske nije bila slučajnost. Nekoliko puta su probijali po bokovima i posle jedne takve akcije Sapunaru je pogodio stativu.

Na sledeću priliku čekalo se desetak minuta, viđena je ispred suprotnog gola – ovoga puta malo je falilo Džemailiju da pogodi 1-1. Lihštajner je nekako uspeo da stigne loptu na desnom boku i iz prve je vrati u kazneni prostor. Rumuni su bili smušeni, fudbaler Đenoe je pritrčao i zahvatio je glavom, ali je ona otišla pored leve stative.

U međuvremenu je Rodriges dobro šutirao iz slobodnjaka, Kešeru bio blizu da prođe čitavu odbranu rivala na drugoj strani, ali golova do poluvremena nije bilo.

Kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvreme – velikom prilikom za gol.

Ovidiu Hoban, koji je minut pre toga ušao umesto Pintilija, izborio se za prostor i sa ćoška peterca zahvatio loptu, ali je to učinio slabo i ona je otišla pored leve stative.

Za razliku od prvog dela, sada su Rumuni bili ti koji su nametnuli ritam. Nekoliko minuta kasnije Torže je stigao do gol aut linije, vratio u peterac za Kešerua ispred kojeg je Đuru reagovao u poslednjem trenutku i izbacio u korner.

Posle ovih promašaja bilo je vreme da igrači Angela Jordaneskua budu kažnjeni, a Švajcarci su uspeli da postignu gol uz mnogo sreće. Posle kornera sa leve strane, nekoliko igrača u žutim dresovima krenulo je na loptu i sudarilo se. Ona je pala u kaznenom prostoru, na nju je naleteo Mehmedi i sa nekih 10 metara, iskosa sa leve strane, zakucao je u suprotni ugao – 1:1.

Posle izjednačujućeg gola Švajcaraca ritam nije opadao, ali kvalitet fudbala jeste, pa smo sve češće gledali nepovezane akcije. Mogle su obe ekipe da dođu do prednost – Torže je odlično šutirao iz slobodnog udarca, dve šanse iz prekida propustio je Šaćiri za preokret i u finiš se ušlo u egalu.

Momci u crvenom bili su nešto angažovaniji, prilika ipak nije bilo i ostalo je 1:1 na ’Parku prinčeva’.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar