Радовић дошао због љубави: Ништа не обећавам, али кад бих дао гол Звезди...

"Сигурно ће бити још новајлија јер желимо да направимо нешто по чему ће Партизан бити препознатљив", рекао је пети новајлија у црно-белом дресу!

Фудбал 15.06.2016 | 21:00
Радовић дошао због љубави: Ништа не обећавам, али кад бих дао гол Звезди...
После десет година – десетка на леђима. Мирослав Радовић промовисан је тачно у подне у највазвучније појачање Партизана у летњем прелазном року. Искусни везиста је после деценије боравка у иностранству (Пољска, Кина, Словенија) решио да се врати у Партизан, са којим је озваничио двогодишњу сарадњу и од кога се, сходно броју на дресу који је добио на промоцију, донесе димензију више у игри Парног ваљка.

„Драго ми је што се после толико година враћам на место на ком сам и почео каријеру, нећу много да обећавам. Што мање приче по медијима, а што више тренинга и рада и биће свима боље. Једино што са сигурношћу могу да кажем јесте да ћу оставити срце на терену како би Партизан бележио боље резултате него прошле сезоне“, рекао је Радовић на промоцији на стадиону у Хумској улици.

С обзиром да је добио дрес са бројем десет јасно је да га тренер Иван Томић види као централног везисту иза нападача, иако га навијачи превасходно памте као крило. Али он сам уверава да се са тог места одавно померио.

„Кад се помене моје име, људи ме се најпре сећају по десној страни Мирета Радовића. Међутим, последњих девет или десет година у иностранству сам играо полушпица, чак и шпица, где могу можда и више да дам екипи. У сваком случају на располагању сам екипи и где ме он буде ставио, ту ћу да играм“.

Имајући у виду да је Мирослав Радовић у првом мандату код тренера Владимира Вермезовића освојио шампионску титулу и био део екипе која је играла значајну улогу у тадашњем УЕФА купу, поставља се питање да ли има нешто што посебно жели да оствари у повратничкој сезони?

„Има, то је гол Црвеној звезди. Играо сам неколико дербија и нисам успео да га дам, а знам колика је жеља сваког фудбалера да затресе мрежу највећег ривала. Зато је то и моја амбиција“.

Радовић каже да је добро упућен у збивања на Топчидерском брду.

„Како сам минулих шест месеци провео у Љубљани био сам близу и пратио сам игре црно-белих. Знам да је у актуелном прелазном року ангажовано доста играча из наше лиге. Сигурно ће бити још новајлија јер желимо да направимо нешто по чему ће Партизан бити препознатљив“, додао је Радовић, уз напомену да се јако радује поновној сарадњи са капитеном Сашом Илићем.

О петом новајлији у актуелном прелазном року сажето је говорио и Ивица Илиев, спортски директор српског вицешампиона.

„Част ми је што могу да представим Мирослава Радовића, за кога могу само да кажем да је најбољи странац у историји Легије, једног од два најпопуларнија пољска клуба. То све говори. Велика је привилегија договорити сарадњу с њим, јер је имао понуде два тамошња клуба. Али је све спустио само да би дошао у Србију и заиграо поново за Партизан који воли. У овом случају превагнула је љубав према клубу“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар