Radović došao zbog ljubavi: Ništa ne obećavam, ali kad bih dao gol Zvezdi...

"Sigurno će biti još novajlija jer želimo da napravimo nešto po čemu će Partizan biti prepoznatljiv", rekao je peti novajlija u crno-belom dresu!

Fudbal 15.06.2016 | 21:00
Radović došao zbog ljubavi: Ništa ne obećavam, ali kad bih dao gol Zvezdi...
Posle deset godina – desetka na leđima. Miroslav Radović promovisan je tačno u podne u najvazvučnije pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Iskusni vezista je posle decenije boravka u inostranstvu (Poljska, Kina, Slovenija) rešio da se vrati u Partizan, sa kojim je ozvaničio dvogodišnju saradnju i od koga se, shodno broju na dresu koji je dobio na promociju, donese dimenziju više u igri Parnog valjka.

„Drago mi je što se posle toliko godina vraćam na mesto na kom sam i počeo karijeru, neću mnogo da obećavam. Što manje priče po medijima, a što više treninga i rada i biće svima bolje. Jedino što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ću ostaviti srce na terenu kako bi Partizan beležio bolje rezultate nego prošle sezone“, rekao je Radović na promociji na stadionu u Humskoj ulici.

S obzirom da je dobio dres sa brojem deset jasno je da ga trener Ivan Tomić vidi kao centralnog vezistu iza napadača, iako ga navijači prevashodno pamte kao krilo. Ali on sam uverava da se sa tog mesta odavno pomerio.

„Kad se pomene moje ime, ljudi me se najpre sećaju po desnoj strani Mireta Radovića. Međutim, poslednjih devet ili deset godina u inostranstvu sam igrao polušpica, čak i špica, gde mogu možda i više da dam ekipi. U svakom slučaju na raspolaganju sam ekipi i gde me on bude stavio, tu ću da igram“.

Imajući u vidu da je Miroslav Radović u prvom mandatu kod trenera Vladimira Vermezovića osvojio šampionsku titulu i bio deo ekipe koja je igrala značajnu ulogu u tadašnjem UEFA kupu, postavlja se pitanje da li ima nešto što posebno želi da ostvari u povratničkoj sezoni?

„Ima, to je gol Crvenoj zvezdi. Igrao sam nekoliko derbija i nisam uspeo da ga dam, a znam kolika je želja svakog fudbalera da zatrese mrežu najvećeg rivala. Zato je to i moja ambicija“.

Radović kaže da je dobro upućen u zbivanja na Topčiderskom brdu.

„Kako sam minulih šest meseci proveo u Ljubljani bio sam blizu i pratio sam igre crno-belih. Znam da je u aktuelnom prelaznom roku angažovano dosta igrača iz naše lige. Sigurno će biti još novajlija jer želimo da napravimo nešto po čemu će Partizan biti prepoznatljiv“, dodao je Radović, uz napomenu da se jako raduje ponovnoj saradnji sa kapitenom Sašom Ilićem.

O petom novajliji u aktuelnom prelaznom roku sažeto je govorio i Ivica Iliev, sportski direktor srpskog vicešampiona.

„Čast mi je što mogu da predstavim Miroslava Radovića, za koga mogu samo da kažem da je najbolji stranac u istoriji Legije, jednog od dva najpopularnija poljska kluba. To sve govori. Velika je privilegija dogovoriti saradnju s njim, jer je imao ponude dva tamošnja kluba. Ali je sve spustio samo da bi došao u Srbiju i zaigrao ponovo za Partizan koji voli. U ovom slučaju prevagnula je ljubav prema klubu“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar