ЕУРО: ''Бруталне батине'' за Русе - Хамшик изударао Баћушке!

Словачка у Лилу славила са 2:1!

Фудбал 15.06.2016 | 17:00
ЕУРО: ''Бруталне батине'' за Русе - Хамшик изударао Баћушке!
Хулигани су делили батине и брукали нацију дивљањем ван терена, фудбалери су достојанство изгубили пошто су претучени на травнатој подлози. Амбиције Русије да се домогну нокаут фазе на Европском првенству у Француској претрпеле су озбиљан ударац, не само због тога што је тек просечна Словачка, истина предвођена маестралним Марим Хамшиком, у Лилу победила са 2:1, већ пре свега због тога што су Баћушке изгледале као тим недостојан друге рунде такмичења. Као тим без главе и репа.

Са друге стране, у том на европском нивоу просечном тиму Словачке игра и један велемајстор. Марек Хамшик је и већим звездама од себе показао шта треба да уради најбољи играч било које репрезентације кад се његов тим нађе у бити или не бити ситуације.

Словаци, наиме, после несрећног кикса у сусрету са Велсом нису имали право на грешку. И грешке није било. Руси малтене да нису створили шансу све до самог финиша меча, када су једном ногом већ били у каналу. На другом крају терена пак била су довољна два тренутка инспирације великог зналца Марека Хамшика - уз несебичну помоћ Владимира Вајса - да се Баћушкама објасни да су тим пред којим нико не треба да клечи.

У 32. минуту генијална дуга лопта Хамшика иза леђа неопрезног Игора Смољникова,Владимир Вајс је испред себе имао брисан простор, а онда врло лукаво једним потезом из игре избацио Василија Березуцког и Романа Нојштадера пре но што је шутирао у небрањени део мреже немоћног Игора Акинфејефа.

До тог тренутка Руси су можда и имали неку идеју у игри. Или бар лопту у ногама, идеја се баш и није видела. Све после тога било је чисто мучење лопте изабраника Леонида Слуцког. До пред сам крај меча. Оних 1:1 против Енглеске је можда могло да закамуфлира све недостатке у руском тиму, али је у Лилу постало кристално јасно: овај тим једноставно не уме.

Зато Хамшик уме. И те како уме. И то смо најбоље видели у последњим секундама првог полувремена када су Руси главама већ били у свлачионици. Владимир Вајс је узвратио кратким пасом из корнера, а Хамшик заврнуо Олега Шатова и изненадио све на стадиону "Пјер Мороа" пославши неодбрањив пројектил у супротан угао противничког гола. О стативу у мрежу. Акинфејев је поново био матиран, Руси и дефинитивно нокаутирани.

Погодак Олега Шатова из 80. минута утакмице унео је драму у завршницу, али можда је било и превише очекивати да се Русија у само неколико секунди од тима који је већим делом меча деловао скоро па незаинтересован трансформише у тим који гризе за сваку лопту.  

Јесте Словачка била принуђена да се повуче у наручје Матушу Козачику, јесте у неколико наврата била и миљеница среће, али Руси ничим нису заслужили да данас избегну пораз.

Каже она стара да није ни битно колико пута паднеш, већ колико пута устанеш. Руси ће моћи да устану само ако у последњем колу савладају Велс. Можда им чак ни то неће бити довољно. Словаци ће укрстити копља са Енглеском. Ако Хамшик буде играо данас немају разлога да се уплаше гордог Албиона.

РУСИЈА – СЛОВАЧКА 1:2 (0:2)
/Глушаков 80- Вајс 32, Хамшик 45/

Стадион: Пјер Мороа у Лилу;
Капацитет: 50.186;
Судија: Дамир Скомина (Словенија)

РУСИЈА (4-2-3-1): Акинфејев – Смољников, В. Березуцки, Игнашевич, Шеников – Головин (од 46’ Мамајев), Нојштатер (од 46’ Глушаков) – Кокорин (од 76’ Широков), Шатов, Смолов – Дзјуба.

СЛОВАЧКА (4-2-3-1): Козачик – Пекарик, Шкртел, Ђурица, Хубочан – Пецовски, Куцка – Мак (од 80’ Ђуриш), Хамшик Вајс (од 72’ Швенто), - Дуда (од 67’ Немец).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар