Европа: Упозорење на терористичке нападе

Белгијска антитерористичка јединица обавијестила је полицију да постоји непосредна терористичка опасност по Белгију и Француску након што су екстремисти напустили Сирију и кренули ка Европи, јавили су тамошњи медији, позивајући се на полицијске изворе.

Свијет 15.06.2016 | 13:35
Европа: Упозорење на терористичке нападе
Исти извор наводи да су вјероватне мете у Бриселу велики тржни центри, ресторани брзе хране и полицијске станице, преноси "Спутњик".

"Исламистички борци су напустили Сирију и стићи ће до Европе за десетак дана, чамцима, без пасоша, преко Турске и Грчке. Подијелиће се у двије групе, од којих ће се једна запутити ка Белгији, а друга ка Француској како би извршили нападе у формацијама од по двије особе. Према информацијама које смо добили, ови људи већ посједују потребно оружја и неминовно ће дјеловати", наводи се у извјештају антитерористичке јединице.

Након мартовских терористичких напада на аеродрому и станици метроа у Бриселу у којима је убијено 35, а рањено више од 300 особа, Белгија је подигла ниво упозорења на тероризам на највиши, четврти ниво.

Два дана након ових терористичких напада белгијски кризни центар спустио је ниво упозорења на тероризам са четвртог на трећи степен.

(Спутњик, Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЗАПАД-НАТО

15.06.2016 11:51

Србија Вам опростити неће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

15.06.2016 11:59

СРБИЈА ВАМ ОПРОСТИТИ НЕЋЕ-БОМБАРДОВАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално.

15.06.2016 18:11

Поштено гледано'ШТА' има да очекују више. Нису ЛУДИ! Ирачани Либијци Сирији Алжирији ДА не набрајамо више. Све су им уништили! Морално и материално. Ја мислим 'Нема ШТА' ДА плачу. Зарадили су нека виде како је кад мечка игра на твом ДВОРИШТУ! То се морало једном погодити. Нажалост.