Evropa: Upozorenje na terorističke napade

Belgijska antiteroristička jedinica obavijestila je policiju da postoji neposredna teroristička opasnost po Belgiju i Francusku nakon što su ekstremisti napustili Siriju i krenuli ka Evropi, javili su tamošnji mediji, pozivajući se na policijske izvore.

Svijet 15.06.2016 | 13:35
Evropa: Upozorenje na terorističke napade
Isti izvor navodi da su vjerovatne mete u Briselu veliki tržni centri, restorani brze hrane i policijske stanice, prenosi "Sputnjik".

"Islamistički borci su napustili Siriju i stići će do Evrope za desetak dana, čamcima, bez pasoša, preko Turske i Grčke. Podijeliće se u dvije grupe, od kojih će se jedna zaputiti ka Belgiji, a druga ka Francuskoj kako bi izvršili napade u formacijama od po dvije osobe. Prema informacijama koje smo dobili, ovi ljudi već posjeduju potrebno oružja i neminovno će djelovati", navodi se u izvještaju antiterorističke jedinice.

Nakon martovskih terorističkih napada na aerodromu i stanici metroa u Briselu u kojima je ubijeno 35, a ranjeno više od 300 osoba, Belgija je podigla nivo upozorenja na terorizam na najviši, četvrti nivo.

Dva dana nakon ovih terorističkih napada belgijski krizni centar spustio je nivo upozorenja na terorizam sa četvrtog na treći stepen.

(Sputnjik, Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ZAPAD-NATO

15.06.2016 11:51

Srbija Vam oprostiti neće!

ODGOVORITE
Name

SRBIN

15.06.2016 11:59

SRBIJA VAM OPROSTITI NEĆE-BOMBARDOVANJE.

ODGOVORITE
Name

realno.

15.06.2016 18:11

Pošteno gledano'ŠTA' ima da očekuju više. Nisu LUDI! Iračani Libijci Siriji Alžiriji DA ne nabrajamo više. Sve su im uništili! Moralno i materialno. Ja mislim 'Nema ŠTA' DA plaču. Zaradili su neka vide kako je kad mečka igra na tvom DVORIŠTU! To se moralo jednom pogoditi. Nažalost.