Вулин: Изложба о Степинцу је увреда за жртве усташког режима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин поручио је, поводом изложбе о хрватском надбискупу Алојзију Степинцу у Европском парламенту, да је нечувено да се у једној европској институцији врши покушај рехабилитације осуђеног ратног злочинца.

Босна и Херцеговина 15.06.2016 | 13:33
Вулин: Изложба о Степинцу је увреда за жртве усташког режима
Вулин је најавио да ће Министарство оштро протестовати и затражити од Европског парламента да омогући простор да се покаже и истина о жртвама усташког режима, преносе београдски медији.

"Ако има места за покушај рехабилитације викара усташке војске, онда мора бити места за истину о жртавама усташког режима", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Он је подсјетио да је Степинац осуђен за ратне злочине, нагласивши да не може да замисли да би и један други осуђеник за ратне злочине могао да добије простор за рехабилитацију у некој европској институцији.

"То је страшна увреда за све жртве усташког режима. Ако има места за рехабилитацију усташког викара, онда се питам, где је место жртвама усташке војске и усташке државе", навео је Вулин.

У Европском парламенту у Бриселу јуче је отворена изложба о контроверзном надбискупу Алојзију Степинцу, коју је организовала хрватски посланик у том парламенту Маријана Петир.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

зоне

15.06.2016 11:46

Буди добар православац, воли цркву, пиши ћирилицом, слави крсну славу и љуби ближњег свога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

15.06.2016 12:14

И шта велиш, пиши ћирилу (не ћирилицом, пише се оловком).

Name

Ре ковалски

17.06.2016 08:48

Којим писмом пишеш? Ћирилицом!

Name

ММГ

15.06.2016 14:02

Ова господја није никакав посланик,него заступница у ЕУ парламенту која заступа своју државу

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУЛУДИ ПОСМАТРАЦ

15.06.2016 14:46

ЗАЛИТЕ СЕ ЕУ ЗБОГ УСТАСЛУКА ПА СТА СУ ОНИ *УСТАСЕ*

ОДГОВОРИТЕ