Vulin: Izložba o Stepincu je uvreda za žrtve ustaškog režima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin poručio je, povodom izložbe o hrvatskom nadbiskupu Alojziju Stepincu u Evropskom parlamentu, da je nečuveno da se u jednoj evropskoj instituciji vrši pokušaj rehabilitacije osuđenog ratnog zločinca.

Bosna i Hercegovina 15.06.2016 | 13:33
Vulin: Izložba o Stepincu je uvreda za žrtve ustaškog režima
Vulin je najavio da će Ministarstvo oštro protestovati i zatražiti od Evropskog parlamenta da omogući prostor da se pokaže i istina o žrtvama ustaškog režima, prenose beogradski mediji.

"Ako ima mesta za pokušaj rehabilitacije vikara ustaške vojske, onda mora biti mesta za istinu o žrtavama ustaškog režima", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

On je podsjetio da je Stepinac osuđen za ratne zločine, naglasivši da ne može da zamisli da bi i jedan drugi osuđenik za ratne zločine mogao da dobije prostor za rehabilitaciju u nekoj evropskoj instituciji.

"To je strašna uvreda za sve žrtve ustaškog režima. Ako ima mesta za rehabilitaciju ustaškog vikara, onda se pitam, gde je mesto žrtvama ustaške vojske i ustaške države", naveo je Vulin.

U Evropskom parlamentu u Briselu juče je otvorena izložba o kontroverznom nadbiskupu Alojziju Stepincu, koju je organizovala hrvatski poslanik u tom parlamentu Marijana Petir.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zone

15.06.2016 11:46

Budi dobar pravoslavac, voli crkvu, piši ćirilicom, slavi krsnu slavu i ljubi bližnjeg svoga.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

15.06.2016 12:14

И шта велиш, пиши ћирилу (не ћирилицом, пише се оловком).

Name

Re kovalski

17.06.2016 08:48

Kojim pismom pišeš? Ћирилицом!

Name

MMG

15.06.2016 14:02

Ova gospodja nije nikakav poslanik,nego zastupnica u EU parlamentu koja zastupa svoju državu

ODGOVORITE
Name

SULUDI POSMATRAC

15.06.2016 14:46

ZALITE SE EU ZBOG USTASLUKA PA STA SU ONI *USTASE*

ODGOVORITE