ПЛ БиХ: Још се не зна систем такмичења за сљедећу сезону!

На састанку представника Фудбалског савеза Босне и Херцеговине и клубова Премијер лиге одржаном у хотелу „Парк“ у Вогошћи није донесена коначна одлука о систему такмичења наредне сезоне.

Фудбал 16.06.2016 | 20:00
ПЛ БиХ: Још се не зна систем такмичења за сљедећу сезону!
Директор одјељења за такмичење и управљање догађајима ФС БиХ Елмир Пилав представио је два могућа модалитета такмичења за сезону 2016./2017. - трокружни систем и систем такмичења у два дијела, пренио је званични сајт Савеза.

Први систем подразумијева 33 кола гдје се тимови међусобно састају по три пута, док би се код такмичења у два дијела играла 32 кола. Тимови се међусобно састају по два пута након чега се првенство дијели на Лигу за шампиона и Лигу за опстанак које би чинило по шест клубова.

Након конструктивне расправе представници осам клубова као прихватљивији оцијенили су трокружни систем такмичења док су се за систем такмичења у два дијела одлучила четири клуба.

Бањалучки медији наводе да су за лигу из два дијела били Жељезничар, Широки Бријег, ВИтез и Крупа, док је трокружни систем гласове добио од Зрињског, Слободе, Сарајева, Челика, Радника, Олимпика, Витеза и Младости из Добој Какња.

Коначна одлука биће донесена на наредној сједници Извршног одбора ФС БиХ која ће бити одржана у уторак, 21. јуна ове године.

Нова сезона Премијер лиге БиХ почиње 23. јула.

Састанку су присуствовали предсједник ФС БиХ Елведин Бегић и генерални секретар Јасмин Баковић, који су отворили састанак, као и потпредсједници Дарко Љубојевић и Иван Беус.

ПРЕЛАЗНИ РОК

Комитет за хитност ФС БиХ на сједници у Сарајеву донио је одлуку о трајању љетног регистрационог периода за 2016. годину.

Прелазни рок за фудбалере и фудбалерке почиње 15. јуна и траје до 29. јула ове године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар