PL BiH: Još se ne zna sistem takmičenja za sljedeću sezonu!

Na sastanku predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i klubova Premijer lige održanom u hotelu „Park“ u Vogošći nije donesena konačna odluka o sistemu takmičenja naredne sezone.

Fudbal 16.06.2016 | 20:00
PL BiH: Još se ne zna sistem takmičenja za sljedeću sezonu!
Direktor odjeljenja za takmičenje i upravljanje događajima FS BiH Elmir Pilav predstavio je dva moguća modaliteta takmičenja za sezonu 2016./2017. - trokružni sistem i sistem takmičenja u dva dijela, prenio je zvanični sajt Saveza.

Prvi sistem podrazumijeva 33 kola gdje se timovi međusobno sastaju po tri puta, dok bi se kod takmičenja u dva dijela igrala 32 kola. Timovi se međusobno sastaju po dva puta nakon čega se prvenstvo dijeli na Ligu za šampiona i Ligu za opstanak koje bi činilo po šest klubova.

Nakon konstruktivne rasprave predstavnici osam klubova kao prihvatljiviji ocijenili su trokružni sistem takmičenja dok su se za sistem takmičenja u dva dijela odlučila četiri kluba.

Banjalučki mediji navode da su za ligu iz dva dijela bili Željezničar, Široki Brijeg, VItez i Krupa, dok je trokružni sistem glasove dobio od Zrinjskog, Slobode, Sarajeva, Čelika, Radnika, Olimpika, Viteza i Mladosti iz Doboj Kaknja.

Konačna odluka biće donesena na narednoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH koja će biti održana u utorak, 21. juna ove godine.

Nova sezona Premijer lige BiH počinje 23. jula.

Sastanku su prisustvovali predsjednik FS BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković, koji su otvorili sastanak, kao i potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus.

PRELAZNI ROK

Komitet za hitnost FS BiH na sjednici u Sarajevu donio je odluku o trajanju ljetnog registracionog perioda za 2016. godinu.

Prelazni rok za fudbalere i fudbalerke počinje 15. juna i traje do 29. jula ove godine.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar