Након краха на Копа Америка - Дунга није више селектор Бразила!

Очајни резултати на Копа Америка су коштали Карлоса Дунгу посла!  Дефинитивно није за Бразил: Дунга смењен после дебакла на Копа Америка! Легендарном репрезентативцу Селесаа ово је други пут да буде лишен посла у националном тиму.

Фудбал 15.06.2016 | 12:30
Након краха на Копа Америка - Дунга није више селектор Бразила!
Бразил не трпи неуспех, ма како се звао онај који води национални тим, а такав је случај био и овога пута. После дебакла на Копа Америка, односно најлошијег резултата још од 1987. године на овом такмичењу, Фудбалска федерација ове земље сменила је селектораКарлоса Дунгу.

Легендарном репрезентативцу Селесаа ово је други пут да буде лишен посла у националном тиму. Први отказ добио је након елиминација на Мундијалу у Јужној Африци од Холандије у четвртфиналу.
"Фудбалски савез Бразила одлучио је да смени техничку комисију националног тима, координатора тима Жилмара Риналдија, тренера Дунгу и његов комплетан тим. Започет је процес избора нове техничке комисије репрезентације Бразила", стоји у саопштењу Савеза.

Нови селектор ће бити изабран у најскоријем могућем периоду, с обзиром да ће већ у августу имати задатак да води национални тим на Олимпијским играма.

Као најозбиљнији кандидат да замени Дунгу на месту селектора Бразила фигурира стратег Коринтијанса Тите.

Бразил је на овогодишњем Копа Америка испао већ у групи, након што је освојио само четири бода у мечевима са Хаитијем (7:1), Еквадором (0:0) и Перуом (0:1). Дунга је прво био жестоко критикован због избора играча, а кад се испоставило да то заиста нису прави играчи за национални тим, уследио је очајан резултат, па отказ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бразил је немоћан

15.06.2016 11:30

Бразил је немоћан;немају више екстра играча као Роналдиња,Роналда,Ривалда,Роберто Карлоса и других.Боље речено немају тим

ОДГОВОРИТЕ