Nakon kraha na Kopa Amerika - Dunga nije više selektor Brazila!

Očajni rezultati na Kopa Amerika su koštali Karlosa Dungu posla!  Definitivno nije za Brazil: Dunga smenjen posle debakla na Kopa Amerika! Legendarnom reprezentativcu Selesaa ovo je drugi put da bude lišen posla u nacionalnom timu.

Fudbal 15.06.2016 | 12:30
Nakon kraha na Kopa Amerika - Dunga nije više selektor Brazila!
Brazil ne trpi neuspeh, ma kako se zvao onaj koji vodi nacionalni tim, a takav je slučaj bio i ovoga puta. Posle debakla na Kopa Amerika, odnosno najlošijeg rezultata još od 1987. godine na ovom takmičenju, Fudbalska federacija ove zemlje smenila je selektoraKarlosa Dungu.

Legendarnom reprezentativcu Selesaa ovo je drugi put da bude lišen posla u nacionalnom timu. Prvi otkaz dobio je nakon eliminacija na Mundijalu u Južnoj Africi od Holandije u četvrtfinalu.
"Fudbalski savez Brazila odlučio je da smeni tehničku komisiju nacionalnog tima, koordinatora tima Žilmara Rinaldija, trenera Dungu i njegov kompletan tim. Započet je proces izbora nove tehničke komisije reprezentacije Brazila", stoji u saopštenju Saveza.

Novi selektor će biti izabran u najskorijem mogućem periodu, s obzirom da će već u avgustu imati zadatak da vodi nacionalni tim na Olimpijskim igrama.

Kao najozbiljniji kandidat da zameni Dungu na mestu selektora Brazila figurira strateg Korintijansa Tite.

Brazil je na ovogodišnjem Kopa Amerika ispao već u grupi, nakon što je osvojio samo četiri boda u mečevima sa Haitijem (7:1), Ekvadorom (0:0) i Peruom (0:1). Dunga je prvo bio žestoko kritikovan zbog izbora igrača, a kad se ispostavilo da to zaista nisu pravi igrači za nacionalni tim, usledio je očajan rezultat, pa otkaz.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brazil je nemoćan

15.06.2016 11:30

Brazil je nemoćan;nemaju više ekstra igrača kao Ronaldinja,Ronalda,Rivalda,Roberto Karlosa i drugih.Bolje rečeno nemaju tim

ODGOVORITE