Балкански рат за Ибањеза: Фенер ''бацио удицу''!

Навијачи га виде у стартној постави! Олимпијакос добио озбиљног конкурента...

Фудбал 15.06.2016 | 23:00
Балкански рат за Ибањеза: Фенер ''бацио удицу''!
Црвена звезда жели да га сачува за европске квалификације, Олимпијакос чека да прода скупоценог Мусуака како би га приволео у пирејске дворе... Али када је у питању један од најбољих играча црвено-белих у прошлој сезони Луис Ибањез постоји и трећа заинтересована страна.

Фенербахче је већ остао без стартног левог бека, а један од играча који су у најужем кругу кандидата да задуже жуто-црни дрес је популарни Лучо. Инцијална вест о благом флерту између турског великана и Аргентинца до стања еуфорије је довела навијаче Канаринаца.

Фанови Фенера одушевљени су могућношћу да се мајстор прекида и стрелац десет првенствених голова пресели на Босфор. Томе у прилог и податак да су Луиса Ибањезасврстали у идеалан тим за наредну сезону. Виде га као стандардног члана одбрамбене четвроке заједно са Мајконом, Кјаром и Монтојом.

Фенер тек треба да се изјасни, али оно што Турцима као и Олимпијакосу не иде у прилог јесте чињеница да руководство Звезде не намерава да продаје главне пологу прошлогодишњег тима. Бар док не прођу квалификације.

Звезда би на продаји Луиса Ибањеза могла да финансијски профитира (око два милиона евра), али... Постоји играчи чији допринос се не огледа само у сувим бројкама. А Луис Ибањез је баш такав. Не само да је постигао гомилу важних голова, већ је у прошлој сезони био мастермајнд позитивних дешавања у свлачионици. Поред Луковића један од вођа тима.

Продаја Ибањеза пре квалификација била би Звехдин пуцањ у слепочницу. Зато ће Фенер, а и Олимпијакос морати да сачекају. Барем до августа, а можда и до децембра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар