Суперлига Србије креће 23. јула! И опет промјене!

Извршни одбор ФСС усвојио календар такмичења за сезону 2016/17. Статут, па оснивање Етичке комисије.

Фудбал 15.06.2016 | 10:00
Суперлига Србије креће 23. јула! И опет промјене!
Сезона 2016/2017 у Суперлиги Србије почиње 23. јула и њен први део трајаће до 14. децембра, када су на распореду мечеви 21. кола. Такмичење ће бити настављено 18. фебруара 2017. и завршиће се 21. маја.

Финална утакмица Купа Србије на програму је 27. маја 2017.

То су само неке од одлука које је у уторак усвојио Извршни одбор Фудбалског савеза Србије, чијој седници је председавао Славиша Кокеза.

Осим календара, дефинисан је систем такмичења фудбалских лига, по коме ће Суперлига (остају плеј-оф и плеј-аут, након двокружног бод система), Прва лига Србије и српске лиге бројати по 16 клубова.

Учесници Купа ће почев од 1/16 финала поделити наградни фонд који износи 33 милиона динара. Освајачу трофеја следује 10 милиона динара.

По угледу на ФИФА, Фудбалски савез Србије ће по доношењу свог новог Статута формирати Етичку комисију.

То тело имаће овлашћења да, у случају нерегуларности и нечасних радњи, на дужи рок суспендује из фудбала клуб, руководиоца, тренера или играча.

На предлог Струковне организације именовани су чланови Судијске комисије ФСС: Мирослав Радоман (председник Судијске комисије, делегира судије Суперлиге), Зоран Петровић (делегира контролоре Суперлиге), Милан Караџић (анализа Суперлиге), Душан Мракић, Ђорђе Жутић, Здравко Савић, Мирко Симић и Миле Гавриловић.

У складу са препоруком УЕФА, додатне помоћне судије ће следеће сезоне бити коришћене само на појединим утакмицама, у складу са потребама такмичења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар