Superliga Srbije kreće 23. jula! I opet promjene!

Izvršni odbor FSS usvojio kalendar takmičenja za sezonu 2016/17. Statut, pa osnivanje Etičke komisije.

Fudbal 15.06.2016 | 10:00
Superliga Srbije kreće 23. jula! I opet promjene!
Sezona 2016/2017 u Superligi Srbije počinje 23. jula i njen prvi deo trajaće do 14. decembra, kada su na rasporedu mečevi 21. kola. Takmičenje će biti nastavljeno 18. februara 2017. i završiće se 21. maja.

Finalna utakmica Kupa Srbije na programu je 27. maja 2017.

To su samo neke od odluka koje je u utorak usvojio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, čijoj sednici je predsedavao Slaviša Kokeza.

Osim kalendara, definisan je sistem takmičenja fudbalskih liga, po kome će Superliga (ostaju plej-of i plej-aut, nakon dvokružnog bod sistema), Prva liga Srbije i srpske lige brojati po 16 klubova.

Učesnici Kupa će počev od 1/16 finala podeliti nagradni fond koji iznosi 33 miliona dinara. Osvajaču trofeja sleduje 10 miliona dinara.

Po ugledu na FIFA, Fudbalski savez Srbije će po donošenju svog novog Statuta formirati Etičku komisiju.

To telo imaće ovlašćenja da, u slučaju neregularnosti i nečasnih radnji, na duži rok suspenduje iz fudbala klub, rukovodioca, trenera ili igrača.

Na predlog Strukovne organizacije imenovani su članovi Sudijske komisije FSS: Miroslav Radoman (predsednik Sudijske komisije, delegira sudije Superlige), Zoran Petrović (delegira kontrolore Superlige), Milan Karadžić (analiza Superlige), Dušan Mrakić, Đorđe Žutić, Zdravko Savić, Mirko Simić i Mile Gavrilović.

U skladu sa preporukom UEFA, dodatne pomoćne sudije će sledeće sezone biti korišćene samo na pojedinim utakmicama, u skladu sa potrebama takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar