Бахате вође ЕУ троше новац на луксуз

Док широм Европе последњих година одзвања реч "криза", европски званичници и запослени у ЕУ немају пробелам да троше новац пореских обвезника.

Свијет 14.06.2016 | 20:11
Бахате вође ЕУ троше новац на луксуз
Бирократе Европске Уније потрошиле су више од 27 милиона фунти на луксузне хотеле, приватне летове и скупе ручкове и вечере, показали су подаци “Воте Леаве” добијени током кампање за излазакВелике Британије из ЕУ.

“Воте Леаве” је објавио детаље “дискреционе потрошње” за 2014. годину бриселских бирократа, тврдећи да Европска комисија покушава да их задржи у тајности. Они су саопштили да су намерно покушали да избегну надзор трошења новца.

"Покушали су да сакрију трошкове годинама, а већина породица је тешко погођена финансијском кризом, морали су да 'стегну каиш' и да састављају крај са крајем. Међутим, званичници ЕУ користе наш новац за финансирање својих хирова", рекао је Прити Партел, министар за запошљавање и активиста за кампању изласка Велике Британије изЕУ.

Оволико новца су потрошили званичници Европске Уније:

- 348,712 фунти за приватне летове авио-компаније “Луxавиатион”.

- 176,729 фунти за лускузне хотеле, укључујући и 43,384 фунти за хотел са пет звездица у Бризбејну и 17,612 фунти за хотел у Сингапуру.

- 12,339 фунти на лускузна одмаралишта, званичници Европске комисије за животну средину.

- 140,359 фунти су званичници из сектора животне средине, истраживања и иновације ЕУ дали за рачуне у врхунским ресторанима.

- 4,654 фунти су на замкове потрошили званичници пољопривредног и руралног развоја.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар