Bahate vođe EU troše novac na luksuz

Dok širom Evrope poslednjih godina odzvanja reč "kriza", evropski zvaničnici i zaposleni u EU nemaju probelam da troše novac poreskih obveznika.

Svijet 14.06.2016 | 20:11
Bahate vođe EU troše novac na luksuz
Birokrate Evropske Unije potrošile su više od 27 miliona funti na luksuzne hotele, privatne letove i skupe ručkove i večere, pokazali su podaci “Vote Leave” dobijeni tokom kampanje za izlazakVelike Britanije iz EU.

“Vote Leave” je objavio detalje “diskrecione potrošnje” za 2014. godinu briselskih birokrata, tvrdeći da Evropska komisija pokušava da ih zadrži u tajnosti. Oni su saopštili da su namerno pokušali da izbegnu nadzor trošenja novca.

"Pokušali su da sakriju troškove godinama, a većina porodica je teško pogođena finansijskom krizom, morali su da 'stegnu kaiš' i da sastavljaju kraj sa krajem. Međutim, zvaničnici EU koriste naš novac za finansiranje svojih hirova", rekao je Priti Partel, ministar za zapošljavanje i aktivista za kampanju izlaska Velike Britanije izEU.

Ovoliko novca su potrošili zvaničnici Evropske Unije:

- 348,712 funti za privatne letove avio-kompanije “Luxaviation”.

- 176,729 funti za luskuzne hotele, uključujući i 43,384 funti za hotel sa pet zvezdica u Brizbejnu i 17,612 funti za hotel u Singapuru.

- 12,339 funti na luskuzna odmarališta, zvaničnici Evropske komisije za životnu sredinu.

- 140,359 funti su zvaničnici iz sektora životne sredine, istraživanja i inovacije EU dali za račune u vrhunskim restoranima.

- 4,654 funti su na zamkove potrošili zvaničnici poljoprivrednog i ruralnog razvoja.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar