ЕП - Повратак Мађарске на ЕУРО у стилу: Аустрија пала у наставку!

Фудбалска репрезентација Мађарске победом је обележила повратак на Европско првенство после 44 године.

Фудбал 14.06.2016 | 20:15
ЕП - Повратак Мађарске на ЕУРО у стилу: Аустрија пала у наставку!
Мађарска је у 1. колу Ф групе у Бордоу победила селекцију Аустрије са 2:0.

Аустрија је била фаворит пред овај дуел и то је потврдила у првих сат времена, али није успела да савлада 40-годишњег Габора Кираљија који је постао најстарији играч у историји Европскох шампионата.

Велико славље Мађарима донео је Салаи у 63. минуту, а Аустрија је утакмицу завршила са десеторицом после искључења Драговића у 66. минуту. Три минута пре краја победу је оверио резервиста Стибер сјајним лоб ударцем.

У другом мечу ове групе од 21х се састају Португал и Исланд, а у другом колу за четири дана састају се Исланд – Мађарска и Аустрија – Португал.

Ток меча:

Већ после 30 секунди Давид Алаба је показао због чега је далеко најбољи играч Аустрије. Фантастично је шутирао са 20-ак метара, али није имао среће јер се лопта од стативе одбила у поље.

Аустрија је од старта показала да је фаворит на овом дуелу. Колеров тим контролисао је дешавања на терену, а у 10. минуту поново се Алаба нашао у прилици.

Сјајно га је Јанузовић проиграо, а играч Бајерна ипак није успео лепо да захвати лопту. После уводних 15-ак минута Мађари су успели да успоставе равнотежу на терену, па се углавном играло између два казнена простора.

Није било прилика све до 36. минута када је Јунузовић био близу гола. Одлично је шутирао, али је 40-годишњи Габор Кираљи избацио лопту у корнер.

Аустрија је нову одличну шансу имала у 42. минуту. Арнаутовић је послао оштру лопту на другу стативу, Кираљи је већ био савладан, али Харник није лепо захватио лопту и шанса је пропала.

Мађари су промашаје ривала могли да казне минут пред полувреме. Џуџак се нашао у шанси, али није био прецизан искоса са десне стране.

Почетак другог полувремена донео је поново притисак Аустрије, али Мађари су се добро бранили, па Кираљи није имао превише посла. У 55. минуту на другој страни је запретио Џуџак снажним ударцем, али је голман Алмер сјајно реаговао.

У 63. минуту уследио је шок за Аустрију. Клајнхеслер је сјајно повукао акцију, идеално је проиграо Салаија који је успео да уклиза и пошаље лопту испод голмана Аустрије – 1:0.

Два минута касније Мађари су добили додатни ветар у леђа, пошто је Драговић добио други жути картон и Аустрија је остала са играчем мање 25 минута пре краја.

Покушали су Аустријанци и са играчем мање да стигну барем до бода, имали су и неколико добрих покушаја, али нису били довољно конкретни као ни током целе утакмице.

У 73. минуту Сабицер је био у доброј прилици, али је шутирао слабо преко гола, У последњих десетак минута деловало је као да Мађарска има човека мање на терену. На све начине су Мађари одуговлачили у покушају да сачувају предност и у томе су успели осваривши прву победу на Европском првенству после 44 године.

Три минута пре краја Мађарска је оверила победу после контре, а гол је постигао Золтан Стибер који је сјајно лобовао голмана Аустрије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар