Џердан Шаћири: Косово? Размислићу...!

Фудбалер швајцарске репрезентације Џердан Шаћири узбуркао духове у тренинг кампу националног тима на Европском првенству у Француској.

Фудбал 16.06.2016 | 09:00
Џердан Шаћири: Косово? Размислићу...!
Миран дан у кампу фудбалске репрезентације Швајцарске пореметио је један од неколицине фудбалера који вуку порекло са Балкана.

Џердан Шаћири који је рођен 1991. године у Гњилану на Косову један је од фудбалера који би могли да заиграју за репрезентацију Косова у квалификацијама за Светско првенство у Русији. Када је УЕФА одлучила да (мимо сопственог статута) прими Косово у своје пуноправно чланство, а потом је то урадила и ФИФА, одмах су почеле и "рачунице" ко би од фудбалера могао да чини ту репрезентацију.

У репрезентацији Швајцарске их има прилично. А Шаћири није искључио могућност да ускоро дрес Швајцарске замени за дрес Косова.

"Шта ако би селектор Косова желео да ја будем капитен те репрезентације? Наравно, онда ћу о томе да размишљам тада", рекао је фудбалер енглеског Стоука на конференцији за новинаре.

Шаћиријева фамилија емигрирала је у Швајцарску када је он био беба. Он је одрастао у Швајцарској, а дебитовао је за швајцарску репрезентацију 2010. године.

Косово ће у квалификацијама за Светско првенство бити у групи са Хрватском, Исландом, Украјином, Турском и Финском.

С обзиром на то да је Косово новопримљена федерација у УЕФА и ФИФА самим тим може и да рачуна на фудбалере који су играли за неку другу репрезентацију (ако они то буду желели, наравно). То значи да би, хипотетички и Шаћири и још неки други играчи, попут Валона Бехрамија, могли да буду нови репрезентативци Косова.

Осим поменуте двојице у швајцарској репрезентацији има још оних који би могли да замене дрес, попут Гранита Џаке, Адмира Мехмедија, Бљерима Џемаилија, Шанија Тарашаја...

Џака и Бехрами су, додуше, пре Европског првенства, рекли да ће остати верни Швајцарској, па су им навијачи Албаније звиџали током целе утакмице (Албанија - Швајцарска 0:1). 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар