Džerdan Šaćiri: Kosovo? Razmisliću...!

Fudbaler švajcarske reprezentacije Džerdan Šaćiri uzburkao duhove u trening kampu nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Fudbal 16.06.2016 | 09:00
Džerdan Šaćiri: Kosovo? Razmisliću...!
Miran dan u kampu fudbalske reprezentacije Švajcarske poremetio je jedan od nekolicine fudbalera koji vuku poreklo sa Balkana.

Džerdan Šaćiri koji je rođen 1991. godine u Gnjilanu na Kosovu jedan je od fudbalera koji bi mogli da zaigraju za reprezentaciju Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Kada je UEFA odlučila da (mimo sopstvenog statuta) primi Kosovo u svoje punopravno članstvo, a potom je to uradila i FIFA, odmah su počele i "računice" ko bi od fudbalera mogao da čini tu reprezentaciju.

U reprezentaciji Švajcarske ih ima prilično. A Šaćiri nije isključio mogućnost da uskoro dres Švajcarske zameni za dres Kosova.

"Šta ako bi selektor Kosova želeo da ja budem kapiten te reprezentacije? Naravno, onda ću o tome da razmišljam tada", rekao je fudbaler engleskog Stouka na konferenciji za novinare.

Šaćirijeva familija emigrirala je u Švajcarsku kada je on bio beba. On je odrastao u Švajcarskoj, a debitovao je za švajcarsku reprezentaciju 2010. godine.

Kosovo će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biti u grupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom.

S obzirom na to da je Kosovo novoprimljena federacija u UEFA i FIFA samim tim može i da računa na fudbalere koji su igrali za neku drugu reprezentaciju (ako oni to budu želeli, naravno). To znači da bi, hipotetički i Šaćiri i još neki drugi igrači, poput Valona Behramija, mogli da budu novi reprezentativci Kosova.

Osim pomenute dvojice u švajcarskoj reprezentaciji ima još onih koji bi mogli da zamene dres, poput Granita Džake, Admira Mehmedija, Bljerima Džemailija, Šanija Tarašaja...

Džaka i Behrami su, doduše, pre Evropskog prvenstva, rekli da će ostati verni Švajcarskoj, pa su im navijači Albanije zvidžali tokom cele utakmice (Albanija - Švajcarska 0:1). 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar