Руси имају ријеч: Енглези, не глумите анђеле!

Чланови фудбалске репрезентације Русије о инцидентима у којима су учествовали њихови навијачи, казни УЕФА, енглеским медијима... Апел руским навијачима: "Понашајте се пристојно, потребни сте нам".

Фудбал 14.06.2016 | 22:00
Руси имају ријеч: Енглези, не глумите анђеле!
Руски хулигани су на стубу срама у Европи, поготово у енглеским медијима, који су направили озбиљну кампању претходних дана после, заиста, језивих сцена насиља на улицама Марсеја, и тучама Руса и Енглеза (превасходно). 

Напад Руса на Енглезе на трибини стадиона Велодром у Марсеју био је иницијална каписла за Европску фудбалску унију (УЕФА) да реагује и поручи Русима:"Још једном ако се овако нешто понови летите са Европског првенства!".

Уочи утакмице 2. кола на ЕП, против Словачке у Лилу, пред медије су данас, непосредно након казне УЕФА, изашли представници руске репрезентације, односно селектор Леонид Слутски и нападач Артем Џуба.

Селектор руског тима је најпре изразио уверење да навијачи из Русије више неће правити проблеме и да Русија неће бити избачена са турнира.

Имао је поруку за руске навијаче:

"Морамо да поштујемо правила. Потребни сте нам, али морате да се фокусирате на подршку нама и да се понашате како треба".

А онда су Слутски и Џуба имали и по коју реч да кажу о енглеским медијима и УЕФА.

"Не схватам писања британских медија као да су њихови навијачи анђели. Кривица је 50-50, на обе стране. Ми, наравно, не желимо да будемо избачени са Европског првенства, и апелујемо на наше навијаче да се фокусирају на подршку нама. Нисмо на шампионату уличних бораца, већ на фудбалском турниру", рекао је нападач руског тима.

Џуба се осврнуо и на реаговање француске полиције и изјаве представника француских органа безбедности и правосуђа да је све започела "ултранасилничка група од око 150 Руса".

"Ви баратате информацијама Француза, ја имам друге информације. Видите и шта пишу британски медији, да нама (Русији) треба да буде одузето домаћинство Светског првенства 2018. године".

Руски селектор се надовезао на то:

"Нисте писали да су Енглези звиждали на руску химну. То је било неморално".

РУСКИ МИНИСТАР СПОРТА О КАЗНИ УЕФА

"Казна је претерана, али ми ту не можемо ништа. Новчана казна је огромна јер је Фудбалски савез Русије некомерцијална организација",рекао је руски министар спорта Виталиј Мутко поводом казне УЕФА. Додао је и да евентуална жалба нема смисла.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар