Rusi imaju riječ: Englezi, ne glumite anđele!

Članovi fudbalske reprezentacije Rusije o incidentima u kojima su učestvovali njihovi navijači, kazni UEFA, engleskim medijima... Apel ruskim navijačima: "Ponašajte se pristojno, potrebni ste nam".

Fudbal 14.06.2016 | 22:00
Rusi imaju riječ: Englezi, ne glumite anđele!
Ruski huligani su na stubu srama u Evropi, pogotovo u engleskim medijima, koji su napravili ozbiljnu kampanju prethodnih dana posle, zaista, jezivih scena nasilja na ulicama Marseja, i tučama Rusa i Engleza (prevashodno). 

Napad Rusa na Engleze na tribini stadiona Velodrom u Marseju bio je inicijalna kapisla za Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) da reaguje i poruči Rusima:"Još jednom ako se ovako nešto ponovi letite sa Evropskog prvenstva!".

Uoči utakmice 2. kola na EP, protiv Slovačke u Lilu, pred medije su danas, neposredno nakon kazne UEFA, izašli predstavnici ruske reprezentacije, odnosno selektor Leonid Slutski i napadač Artem Džuba.

Selektor ruskog tima je najpre izrazio uverenje da navijači iz Rusije više neće praviti probleme i da Rusija neće biti izbačena sa turnira.

Imao je poruku za ruske navijače:

"Moramo da poštujemo pravila. Potrebni ste nam, ali morate da se fokusirate na podršku nama i da se ponašate kako treba".

A onda su Slutski i Džuba imali i po koju reč da kažu o engleskim medijima i UEFA.

"Ne shvatam pisanja britanskih medija kao da su njihovi navijači anđeli. Krivica je 50-50, na obe strane. Mi, naravno, ne želimo da budemo izbačeni sa Evropskog prvenstva, i apelujemo na naše navijače da se fokusiraju na podršku nama. Nismo na šampionatu uličnih boraca, već na fudbalskom turniru", rekao je napadač ruskog tima.

Džuba se osvrnuo i na reagovanje francuske policije i izjave predstavnika francuskih organa bezbednosti i pravosuđa da je sve započela "ultranasilnička grupa od oko 150 Rusa".

"Vi baratate informacijama Francuza, ja imam druge informacije. Vidite i šta pišu britanski mediji, da nama (Rusiji) treba da bude oduzeto domaćinstvo Svetskog prvenstva 2018. godine".

Ruski selektor se nadovezao na to:

"Niste pisali da su Englezi zviždali na rusku himnu. To je bilo nemoralno".

RUSKI MINISTAR SPORTA O KAZNI UEFA

"Kazna je preterana, ali mi tu ne možemo ništa. Novčana kazna je ogromna jer je Fudbalski savez Rusije nekomercijalna organizacija",rekao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko povodom kazne UEFA. Dodao je i da eventualna žalba nema smisla.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar