За убиство Арнеле 80 година затвора

Кантонални суд у Зеници осудио је Муриза Бркића и Авдију Селимовића на по 40 година затвора због убиства Арнеле Ђогић у Олову.

Босна и Херцеговина 14.06.2016 | 14:06
За убиство Арнеле 80 година затвора
"Ово је примјер који је попраћен таквом мржњом и безосјећајношћу да се човјек запита колико људски ум може бити болестан да уради то да особа без икаквог разлога буде лишена живота. Ово је један од ријетких случајева да сам изрекао овакву казну у својој каријери. Ово није забиљежено у судској пракси, а сама оптужница говори о плану и договору оптужених у сваки детаљ", рекао је судија Енес Малићбеговић који је предсједавао судским вијећем.

Бркић и Селимовић су осуђени за убиство на посебно окрутан начин Арнеле Ђогић, пренијели су федерални медији.

Признање оптужених узело се као олакшавајућа околност, а судија Малићбеговић је појаснио да закон јасно налаже да се признање узима као олакшавајућа околност.

Селимовић и Бркић су 27. фебруара Арнелу прво претукли, а потом јој преко уста везали ПВЦ да не би могла дозвати помоћ.

Након што су стигли на мјесто Чудански кршеви, извукли су је из возила, уболи ножем и бацили низ 70 метара дубоку литицу, према кањону ријеке Ступчанице.

Тијело је пронађено након тродневне потраге. Селимовић и Бркић су ухапшени истог дана, а полицији су признали како су Арнелу убили због љубоморе.

Закон за овај вид злочина предвиђа затворску казну од 10 до 45 година затвора. Тужилаштво је затражило 45 година затвора за оптужене Селимовића и Бркића, односно максималну затворску казну, док је одбрана оптужених сматрала да би при изрицању казне требало узети у обзир бројне околности, а као најважнију признање извршења овог дјела.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

фф

14.06.2016 12:43

Свара час ,тако итреба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвеле

14.06.2016 13:15

Браво за судију. Даје сто висе оваквих судија мање зла би се цинило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

14.06.2016 17:07

Маааа браво Требају нам такве судије , а не као за ратне злочине побију масу људи и и пар година затвора

ОДГОВОРИТЕ