Назире се крај приче о координацији БиХ са ЕУ

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић потврдила је да је током данашњег дана путем видеолинка одржан разговор с федералним премијером Фадилом Новалићем и предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем о механизму координације БиХ с ЕУ, те да је „доста тога урађено и остало је још неколико ситница“.

Босна и Херцеговина 14.06.2016 | 22:56
Назире се крај приче о координацији БиХ са ЕУ
Разговори о том механизму координације воде се, каже, свих протеклих дана, па и у вријеме викенда, а тај посао јуче су радили и стручни тимови.

"Оно што смо усагласили на прошлом састанку наши тимови су верификовали кроз конкретне формулације које су укључене у текст механизма координације. Данас смо се бавили још неким конкретним питањима и ушли смо у коначну фазу и остало је још неколико ситница", рекла је Цвијановић новинарима у Бањој Луци.

Није прецизирала које су то ситнице, али је додала да то нису спорне ствари, већ се „можда о њима нису добро разумјели“.

Прецизирала је да је рјешавано и питање састава заједничких тијела која су предвиђена Споразумом о стабилизацији и придруживању да би се осигурало институционално присуство оних који доносе одлуке у оквиру унутрашње координације.

"Мислим да смо то данас ријешили", додала је.

Цвијановић је казала да је остало да стручни тимови ријеше питање радних група и још једном се мора „проћи кроз сва договорена рјешења“.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

неко из масе

14.06.2016 11:55

Како се лако договорити када ммф притисне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.06.2016 14:36

Какве везе са ММФ ?? Лупас!! То је питање ЕУ

Name

Драшко

14.06.2016 12:27

Она је морала ...људи они су је мени натјерали, али ја је волим ...јест да се мало убуцила доле...ал+ добро јој стоји....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.06.2016 20:13

Све се мозе договорити ако се има воља за то. Тако треба да раде по сваком питању а не да се блокирају и дрзе националне реторике.

ОДГОВОРИТЕ