Nazire se kraj priče o koordinaciji BiH sa EU

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da je tokom današnjeg dana putem videolinka održan razgovor s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem o mehanizmu koordinacije BiH s EU, te da je „dosta toga urađeno i ostalo je još nekoliko sitnica“.

Bosna i Hercegovina 14.06.2016 | 22:56
Nazire se kraj priče o koordinaciji BiH sa EU
Razgovori o tom mehanizmu koordinacije vode se, kaže, svih proteklih dana, pa i u vrijeme vikenda, a taj posao juče su radili i stručni timovi.

"Ono što smo usaglasili na prošlom sastanku naši timovi su verifikovali kroz konkretne formulacije koje su uključene u tekst mehanizma koordinacije. Danas smo se bavili još nekim konkretnim pitanjima i ušli smo u konačnu fazu i ostalo je još nekoliko sitnica", rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci.

Nije precizirala koje su to sitnice, ali je dodala da to nisu sporne stvari, već se „možda o njima nisu dobro razumjeli“.

Precizirala je da je rješavano i pitanje sastava zajedničkih tijela koja su predviđena Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju da bi se osiguralo institucionalno prisustvo onih koji donose odluke u okviru unutrašnje koordinacije.

"Mislim da smo to danas riješili", dodala je.

Cvijanović je kazala da je ostalo da stručni timovi riješe pitanje radnih grupa i još jednom se mora „proći kroz sva dogovorena rješenja“.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

neko iz mase

14.06.2016 11:55

Kako se lako dogovoriti kada mmf pritisne

ODGOVORITE
Name

Re

14.06.2016 14:36

Kakve veze sa MMF ?? Lupas!! To je pitanje EU

Name

Draško

14.06.2016 12:27

Ona je morala ...ljudi oni su je meni natjerali, ali ja je volim ...jest da se malo ubucila dole...al+ dobro joj stoji....

ODGOVORITE
Name

Kiki

14.06.2016 20:13

Sve se moze dogovoriti ako se ima volja za to. Tako treba da rade po svakom pitanju a ne da se blokiraju i drze nacionalne retorike.

ODGOVORITE