ЕУРО - Руске навијаче избацују из Француске!

Група руских навијача "биће испраћена" из Француске, саопштиле су власти те земље, а преноси АФП.

Фудбал 14.06.2016 | 20:00
ЕУРО - Руске навијаче избацују из Француске!
Ова одлука је уследила након инцидената које су руски навијачи изазвали на ЕУРО 2016.

Припадници француских специјалних снага зауставили су данас и саслушали организоване групе руских навијача на улазу у Лил, где ће се 15. јуна одржати фудбалски меч Европског првенства 2016. Русија - Словачка, изјавио је за агенцију "Ф-Спорт" председник руског удружења навијача Александар Шпригин.

"Након што је аутобус изашао из Кана окружили су га припадници специјалне полиције, стотинак аутомата и оградили. Сада захтевају да изађу са стварима и да се негде иду. Прво су рекли да врше претрес због дроге и оружја, а сада кажу да је нека провера и наредба тужиоца Републике Француске", рекао је Шпригин, а преноси Спутњик.

Он је рекао да је већ обавестио о ономе што се десило особље генералног конзулата Русије у Француској, представнике Министарства унутрашњих послова Русије и Фудбалски савез Русије. Навијачи су одбили да изађу из аутобуса и захтевају преводиоца.

„Ево већ сат времена седимо у аутобусу и чекамо шта ће се десити. Ово је хаос. Зашто у Марсеју нису овако радили?“, додао је Александар Шпригин.

Он је касније додао да су полицајци привели једног навијача и рекли му да ће га депортовати.

Због насиља током викенда на улицама Марсеја ухапшено је 20 људи, од којих 10 Руса, шест Британаца, троје Француза и један Аустријанац.

Током нереда у Марсеју повређено је око 35 људи, од којих четворо теже.

Француска полиција је у Марсеју морала је да употреби водене топове да би растерала хулигане који су се тукли на улицама овог француског града.

На дан утакмице Европског првенства између Енглеске и Русије, као и вече пре, дошло је до масовних обрачуна навијача две репрезентације међусобно, али и са полицијом и локалним становништвом.

Полицијске снаге упале су јуче у један хотел где су стационирани руски навијачи у потрази за хулиганима који су изазивали нереде у Марсеју. Тужилац је том приликом изјавио:  "Они су герила, дошли су овде само да праве хаос".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар