EURO - Ruske navijače izbacuju iz Francuske!

Grupa ruskih navijača "biće ispraćena" iz Francuske, saopštile su vlasti te zemlje, a prenosi AFP.

Fudbal 14.06.2016 | 20:00
EURO - Ruske navijače izbacuju iz Francuske!
Ova odluka je usledila nakon incidenata koje su ruski navijači izazvali na EURO 2016.

Pripadnici francuskih specijalnih snaga zaustavili su danas i saslušali organizovane grupe ruskih navijača na ulazu u Lil, gde će se 15. juna održati fudbalski meč Evropskog prvenstva 2016. Rusija - Slovačka, izjavio je za agenciju "F-Sport" predsednik ruskog udruženja navijača Aleksandar Šprigin.

"Nakon što je autobus izašao iz Kana okružili su ga pripadnici specijalne policije, stotinak automata i ogradili. Sada zahtevaju da izađu sa stvarima i da se negde idu. Prvo su rekli da vrše pretres zbog droge i oružja, a sada kažu da je neka provera i naredba tužioca Republike Francuske", rekao je Šprigin, a prenosi Sputnjik.

On je rekao da je već obavestio o onome što se desilo osoblje generalnog konzulata Rusije u Francuskoj, predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Fudbalski savez Rusije. Navijači su odbili da izađu iz autobusa i zahtevaju prevodioca.

„Evo već sat vremena sedimo u autobusu i čekamo šta će se desiti. Ovo je haos. Zašto u Marseju nisu ovako radili?“, dodao je Aleksandar Šprigin.

On je kasnije dodao da su policajci priveli jednog navijača i rekli mu da će ga deportovati.

Zbog nasilja tokom vikenda na ulicama Marseja uhapšeno je 20 ljudi, od kojih 10 Rusa, šest Britanaca, troje Francuza i jedan Austrijanac.

Tokom nereda u Marseju povređeno je oko 35 ljudi, od kojih četvoro teže.

Francuska policija je u Marseju morala je da upotrebi vodene topove da bi rasterala huligane koji su se tukli na ulicama ovog francuskog grada.

Na dan utakmice Evropskog prvenstva između Engleske i Rusije, kao i veče pre, došlo je do masovnih obračuna navijača dve reprezentacije međusobno, ali i sa policijom i lokalnim stanovništvom.

Policijske snage upale su juče u jedan hotel gde su stacionirani ruski navijači u potrazi za huliganima koji su izazivali nerede u Marseju. Tužilac je tom prilikom izjavio:  "Oni su gerila, došli su ovde samo da prave haos".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar