Скупљала дрва, па се ухватила за поскока

Славица Величковић (65) из Ниша опоравља се на Инфективној клиници у Нишу након уједа поскока. Она је пета особа коју су ове године ујеле змије у Нишу и околини.

Србија 14.06.2016 | 07:10
Скупљала дрва, па се ухватила за поскока
"Била сам са супругом на викендици у Сићеву 12.јуна. Хтела сам да заложим шпорет да скувам ручак па сам дошла до места где је супруг секао дрва. Сагла сам се да покупим ситнија дрвца када сам осетила ујед. Испао ми је трупац из руке и видех испод њега змију како побеже. Била је шарена, имала је ромбоиде на леђима, знала сам да је отровница" прича Стана.

Она претпоставља да је имала блиски сусрет са поскоком.

"Вероватно сам га ухватила па ме је ујео за домали прст. То је сигурно поскок. Он се тако притаји и чека жртву. Рекох једном комшији који се спремао да крене за Ниш да ме повезе до Хитне помоћи јер ме је ујела змија", сећа се она.

Каже да се на лицу места није уплашила уједа змије, али да јој у болници није било свеједно.

"Није ме болело, али сам се мало уплашила синоћ када ми је отекла цела рука. Кренуо је оток према срцу па је почело да ме гуши. Ипак, сада се осећам добро" каже Славица.



Фото: БРАНКО ЈАНАЧКОВИЋ / РАС СрбијаСлавица Величковић

Она је примила терапију и нема теже последице уједа. Ово је пети ујед змија на подручју Ниша и околине. Четворо људи, ујеле су отровнице, док је једног суграђанина ујео смук.

Лекари Инфективне клинике, прошле недеље апеловали су на грађане да не доносе змије у болницу јер се дијагноза да ли се ради о уједу отровнице поставља на основу изгледа ране и симптома које има пацијент а не на основу изгледа змије.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар