Skupljala drva, pa se uhvatila za poskoka

Slavica Veličković (65) iz Niša oporavlja se na Infektivnoj klinici u Nišu nakon ujeda poskoka. Ona je peta osoba koju su ove godine ujele zmije u Nišu i okolini.

Srbija 14.06.2016 | 07:10
Skupljala drva, pa se uhvatila za poskoka
"Bila sam sa suprugom na vikendici u Sićevu 12.juna. Htela sam da založim šporet da skuvam ručak pa sam došla do mesta gde je suprug sekao drva. Sagla sam se da pokupim sitnija drvca kada sam osetila ujed. Ispao mi je trupac iz ruke i videh ispod njega zmiju kako pobeže. Bila je šarena, imala je romboide na leđima, znala sam da je otrovnica" priča Stana.

Ona pretpostavlja da je imala bliski susret sa poskokom.

"Verovatno sam ga uhvatila pa me je ujeo za domali prst. To je sigurno poskok. On se tako pritaji i čeka žrtvu. Rekoh jednom komšiji koji se spremao da krene za Niš da me poveze do Hitne pomoći jer me je ujela zmija", seća se ona.

Kaže da se na licu mesta nije uplašila ujeda zmije, ali da joj u bolnici nije bilo svejedno.

"Nije me bolelo, ali sam se malo uplašila sinoć kada mi je otekla cela ruka. Krenuo je otok prema srcu pa je počelo da me guši. Ipak, sada se osećam dobro" kaže Slavica.Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SrbijaSlavica Veličković

Ona je primila terapiju i nema teže posledice ujeda. Ovo je peti ujed zmija na području Niša i okoline. Četvoro ljudi, ujele su otrovnice, dok je jednog sugrađanina ujeo smuk.

Lekari Infektivne klinike, prošle nedelje apelovali su na građane da ne donose zmije u bolnicu jer se dijagnoza da li se radi o ujedu otrovnice postavlja na osnovu izgleda rane i simptoma koje ima pacijent a ne na osnovu izgleda zmije.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar