ЕУРО: "Отписани" Италијани срушили Белгијанце!

Фудбалери Италије савладали су Белгију 2:0 (1:0), у првом колу Групе Е на Европском првенству у Француској.

Фудбал 13.06.2016 | 23:15
ЕУРО: "Отписани" Италијани срушили Белгијанце!
Од стране многих стручњака отписани "Азури" су савладали другу селекцију света са ФИФА ранг листе головима Емануелеа Ђакеринија у 32. и Грацијана Пелеа у 93. минуту меча.

Повели су након фантастичног дубинског паса Леонарда Бонучија у стилу Андрее Пирла, а тријумф оверили после контранапада и волеј ударца нападача Саутемптона.

Белгијанци су контролисали ритам током већег дела сусрета у Лиону, доминирали су у везном реду, али су потпуно подбацили носиоци игре Еден Азар и Кевин де Брујне, те главни нападач Ромелу Лукаку.

Прва двојица су била немоћна у борби за дефанзивцима Италије, док је Лукаку био потпуно неупотребљив у завршници напада, а једину шансу коју је имао је упропастио лошим лоб ударцем.

Италијани су контранападима и дубинским лоптама константно представљали претњу иако су ретко имали позиционе нападе, те на крају заслужено стигли до велика три бода и показали да су прерано отписани из трке за титулу.

У првом мечу групе Ирска и Шведска су ремизирали 1:1, а у следећем колу састају се Италија – Шведска и Белгија – Ирска.

Прво полувреме обележила је доминација Белгије у средини терена и изузетно опасни и брзи контранапади Италијана. Екипе су у таласима претиле, прво је Белгија била опаснија, Наинголан је намучио Буфона ударцем са дистанце, након чега су се "Азури" окуражили у нападу.

Брзоноги крилни играчи су правили доста проблема неубедљивим дефанзивцима Белгије, али Куртоа није морао много да стрепи.

Међутим, у 32. минуту је капитулирао. Штопер Леонардо Бонучи је стилу Андрее Пирла послао сјајну дубинску лопту са центра терена у казнени простор Белгије, тамо се из другог плана убацио Емануеле Ђакерини, каснио је Тоби Алверверелд, а Куртоа није имао шансу да заустави дијагоналу која је завршила у мрежу.

Уследио је нови притисак Белгијанаца и траљава реакција Де Брујнеа који се изненада нашао усамљен у казненом простору Италије, која је с друге стране претила из контранапада, а најбољи није успео да реализује Пеле.

У другом полувремену се играло у сличном ритму, Белгијанци су наставили да контролишу темпо преко везног реда, док су "Азури" вребали из контранапада.

После десетак мирних минута уследиле су шансе на обе стране, прво је Лукаку промашио зицер након што је имао отворен пут ка голу Буфона, кога је безуспешно покушао да лобује. Два минута касније Куртоа спречава Пелеа да главом затресе мрежу.

Уследило је 15-ак минута без конкретних дешавања, углавном су се напади завршавали безуспешним центаршутевима два тима, па су уследиле и измене.

Марк Вилмотс је уместо бледог Лукакуа увео Оригија који је могао да донесе бод "Црвеним ђаволима", али је пропустио две сјајне шансе слабим ударцима главом.

С друге стране, Имобиле је унео доста живости у напад Италије, у самој завршници га је Куртоа спречио да овери победу, али је то у надокнади времена учинио Пеле.

Поменути контранапади су коначно уродили плодом у 93. минуту, Мота је повукао лопту по левој страни, пронашао у казненом Кандреву на другој стативи, овај враћа лопту у средину до Пелеа који је волеј ударцем закуцава у мрежу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар