Отац убице из Орланда води ТВ емисију и подржава Талибане

Отац нападача који је побио 50, а ранио 53 особе у геј клубу у Орланду, Седик Матин је талибански симпатизер који жели да се кандидује за председника Авганистана.

Свијет 13.06.2016 | 23:07
Отац убице из Орланда води ТВ емисију и подржава Талибане
Матин, који се извинио због свега што је његов син урадио кобне ноћи у клубу "Пулс" у Орланду, такође је и ТВ водитељ на каналу "Паyам-е-Афган" који се емитује у Калифорнији, а недавно је у емисији рекао да жели да постане председник Авганистана и да се кандидује, изражавајући страсно своје политичке ставове.

"Наша браћа из Вазиристана (планинска регија у Пакистану), наша ратна браћа из талибанског покрета се уздижу", рако је Седик у једној од емисија, а преноси "Wасхингтон Пост".

Матин, познат и под именом Мир Седик на Јутјубу, поставља десетине снимака свакодневно на свом каналу, а такође поседује и непрофитну организацију "Дуранд Јирга".

Омар Катаб, власник канала на ком се појављује Седик, каже како се он повремено појављује и његова емисија је фокусирана на приче које се тичу границе између Авганистана и Пакистана.

Катаб је рекао како су Седикови политички ставови углавном уперени против Пакистана.

Само неколико сати пре пуцњаве, Седик је поставио снимак на свој фесбук профил, где се представља као авганистански председник.

Обучен у војну одећу, он наређује хапшење неколико политичких званичника из те земље, који су "против своје домовине", пише "Wасхингтон Пост".

Матин је нешто раније тврдио како напад у клубу није повезан са религијом.

У интервјуу за "НБЦ Неwс", Седик наводи како је напад који се десио, можда изазвало и то што је његов син скоро, док је шетао са женом, угледао двојицу мушкараца како се љубе.

"Извињавамо се због његовог понашања. Нисмо знали да ће тако да реагује. У шоку смо као и цела држава", рекао је Седик испред своје породице за НБЦ.



Извор: Даилy маил/Wасхингтонпост
Фото: yоутубе

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фалсе флаг!

14.06.2016 05:16

Једноставно! УСА створиле талибане, овај подрзава исте...његов син убица...знаци амери су убице сопственог народа! Момак, оли пед...ина, је био програмиран да ово уради!

ОДГОВОРИТЕ