Otac ubice iz Orlanda vodi TV emisiju i podržava Talibane

Otac napadača koji je pobio 50, a ranio 53 osobe u gej klubu u Orlandu, Sedik Matin je talibanski simpatizer koji želi da se kandiduje za predsednika Avganistana.

Svijet 13.06.2016 | 23:07
Otac ubice iz Orlanda vodi TV emisiju i podržava Talibane
Matin, koji se izvinio zbog svega što je njegov sin uradio kobne noći u klubu "Puls" u Orlandu, takođe je i TV voditelj na kanalu "Payam-e-Afgan" koji se emituje u Kaliforniji, a nedavno je u emisiji rekao da želi da postane predsednik Avganistana i da se kandiduje, izražavajući strasno svoje političke stavove.

"Naša braća iz Vaziristana (planinska regija u Pakistanu), naša ratna braća iz talibanskog pokreta se uzdižu", rako je Sedik u jednoj od emisija, a prenosi "Washington Post".

Matin, poznat i pod imenom Mir Sedik na Jutjubu, postavlja desetine snimaka svakodnevno na svom kanalu, a takođe poseduje i neprofitnu organizaciju "Durand Jirga".

Omar Katab, vlasnik kanala na kom se pojavljuje Sedik, kaže kako se on povremeno pojavljuje i njegova emisija je fokusirana na priče koje se tiču granice između Avganistana i Pakistana.

Katab je rekao kako su Sedikovi politički stavovi uglavnom upereni protiv Pakistana.

Samo nekoliko sati pre pucnjave, Sedik je postavio snimak na svoj fesbuk profil, gde se predstavlja kao avganistanski predsednik.

Obučen u vojnu odeću, on naređuje hapšenje nekoliko političkih zvaničnika iz te zemlje, koji su "protiv svoje domovine", piše "Washington Post".

Matin je nešto ranije tvrdio kako napad u klubu nije povezan sa religijom.

U intervjuu za "NBC News", Sedik navodi kako je napad koji se desio, možda izazvalo i to što je njegov sin skoro, dok je šetao sa ženom, ugledao dvojicu muškaraca kako se ljube.

"Izvinjavamo se zbog njegovog ponašanja. Nismo znali da će tako da reaguje. U šoku smo kao i cela država", rekao je Sedik ispred svoje porodice za NBC.



Izvor: Daily mail/Washingtonpost
Foto: youtube

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

False flag!

14.06.2016 05:16

Jednostavno! USA stvorile talibane, ovaj podrzava iste...njegov sin ubica...znaci ameri su ubice sopstvenog naroda! Momak, oli ped...ina, je bio programiran da ovo uradi!

ODGOVORITE