ЕУРО - Нови рекорд Шпаније!

У аналима и Инијеста и Фабрегас!

Фудбал 14.06.2016 | 12:00
ЕУРО - Нови рекорд Шпаније!
Обожавани су због тога што апсолутно свако у тиму Висентеа Дел Боскеа изгледа као да је рођен са лоптом у ногама, али статистика каже да Шпанци нису ништа гори ни када је одбрана у питању. Штавише, у судару са Чешком Црвена фурија је оборила рекорд пошто ни на шестом узастопном мечу на европским првенствима није примила гол.

Последњи пут кад се затресла мрежа Шпаније на континенталним смотрама био је 10. јул 2012. године, а Антонио Ди Натале је у 61. минуту донео Италији предност у мечу првог кола на Европском првенству у Пољској и Украјини. Она није потрајала, пошто је Сеск Фабрегас само три минута касније погодио за испоставило се коначних 1:1.

После тога, 4:0 против Републике Ирске, па 1:0 у дуелу са Хрватском, 2:0 против Француске, па победа на пенале у сусрету без голова са Португалијом, брутално гажење Италије у финалу (4:0) и сада овај минималац против Чешке.

Не дешава се сваки дан оних 5:1 Холандије са Мундијала у Бразилу.

Иначе, овај дефанзивни рекорд Шпаније чак није ни једини данас остварен. Андрес Инијеста иСеск Фабрегас постали су први играчи са десет победа на завршницама европских првенстава.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар