EURO - Novi rekord Španije!

U analima i Inijesta i Fabregas!

Fudbal 14.06.2016 | 12:00
EURO - Novi rekord Španije!
Obožavani su zbog toga što apsolutno svako u timu Visentea Del Boskea izgleda kao da je rođen sa loptom u nogama, ali statistika kaže da Španci nisu ništa gori ni kada je odbrana u pitanju. Štaviše, u sudaru sa Češkom Crvena furija je oborila rekord pošto ni na šestom uzastopnom meču na evropskim prvenstvima nije primila gol.

Poslednji put kad se zatresla mreža Španije na kontinentalnim smotrama bio je 10. jul 2012. godine, a Antonio Di Natale je u 61. minutu doneo Italiji prednost u meču prvog kola na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Ona nije potrajala, pošto je Sesk Fabregas samo tri minuta kasnije pogodio za ispostavilo se konačnih 1:1.

Posle toga, 4:0 protiv Republike Irske, pa 1:0 u duelu sa Hrvatskom, 2:0 protiv Francuske, pa pobeda na penale u susretu bez golova sa Portugalijom, brutalno gaženje Italije u finalu (4:0) i sada ovaj minimalac protiv Češke.

Ne dešava se svaki dan onih 5:1 Holandije sa Mundijala u Brazilu.

Inače, ovaj defanzivni rekord Španije čak nije ni jedini danas ostvaren. Andres Inijesta iSesk Fabregas postali su prvi igrači sa deset pobeda na završnicama evropskih prvenstava.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar