Ово се неће допасти Пепу - 65 милиона!

Атлетик Билбао се "осигурао" пред почетак прелазног рока. У уговор њиховог најбољег играча убацили су клаузулу по којој клуб може да напусти уколико неко за њега понуди вртоглавих 65 милиона евра.

Фудбал 17.06.2016 | 12:00
Ово се неће допасти Пепу - 65 милиона!
Цена Ајмерика Лапорта би овог лета сигурно "порасла" да није повређен и да може да игра за репрезентацију Француске на Европском првенству, али се баскијски клуб потрудио да је "вештачки" повећа.

Атлетик Билбао је продужио уговор са перспективним штопером Ајмериком Лапортом (22) по коме ће он за клуб из Шпаније играти до 2020. године, али најважнија "ситница" је у томе што је у уговор убачена откупна клаузула која износи - 65 милиона евра!

Досадашња "излазна клаузула" за овог дефанзивца била је 50 милиона евра, али је Билбао решио да реагује на време и додатно заради на овом момку, или да би отерао многобројне заинтересоване клубове. 

У уговор је такође убачена клаузула по којој ће та "откупна" од 2018. године гласити још више - 70!

Ово се сигурно неће допасти Пепу Гвардиоли за кога се претпостављало да ће покушати да доведе овог момка кога веома поштује и од када је преузео Манчестер сити у фебруару ове године - причало се да ће управо он бити његово прво "капитално" појачање.

Да ли ће ово бити превише за богатог газду Манчестер ситија и да ли ће то натерати Гвардиолу да се окрене другим решењима на позицји централног дефанзивца?

Очекујемо расплет ситуације већ у наредним данима.

Билбао не продаје "тек тако" своје фудбалере, па је јасно да га неће пустити за мање од 65 милиона евра, јер се тада већ они не питају него играч. Уколико неко испуни тај услов, Лапорта ће учинити најскупљим дефанзивцем у историји.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар