Ovo se neće dopasti Pepu - 65 miliona!

Atletik Bilbao se "osigurao" pred početak prelaznog roka. U ugovor njihovog najboljeg igrača ubacili su klauzulu po kojoj klub može da napusti ukoliko neko za njega ponudi vrtoglavih 65 miliona evra.

Fudbal 17.06.2016 | 12:00
Ovo se neće dopasti Pepu - 65 miliona!
Cena Ajmerika Laporta bi ovog leta sigurno "porasla" da nije povređen i da može da igra za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu, ali se baskijski klub potrudio da je "veštački" poveća.

Atletik Bilbao je produžio ugovor sa perspektivnim štoperom Ajmerikom Laportom (22) po kome će on za klub iz Španije igrati do 2020. godine, ali najvažnija "sitnica" je u tome što je u ugovor ubačena otkupna klauzula koja iznosi - 65 miliona evra!

Dosadašnja "izlazna klauzula" za ovog defanzivca bila je 50 miliona evra, ali je Bilbao rešio da reaguje na vreme i dodatno zaradi na ovom momku, ili da bi oterao mnogobrojne zainteresovane klubove. 

U ugovor je takođe ubačena klauzula po kojoj će ta "otkupna" od 2018. godine glasiti još više - 70!

Ovo se sigurno neće dopasti Pepu Gvardioli za koga se pretpostavljalo da će pokušati da dovede ovog momka koga veoma poštuje i od kada je preuzeo Mančester siti u februaru ove godine - pričalo se da će upravo on biti njegovo prvo "kapitalno" pojačanje.

Da li će ovo biti previše za bogatog gazdu Mančester sitija i da li će to naterati Gvardiolu da se okrene drugim rešenjima na pozicji centralnog defanzivca?

Očekujemo rasplet situacije već u narednim danima.

Bilbao ne prodaje "tek tako" svoje fudbalere, pa je jasno da ga neće pustiti za manje od 65 miliona evra, jer se tada već oni ne pitaju nego igrač. Ukoliko neko ispuni taj uslov, Laporta će učiniti najskupljim defanzivcem u istoriji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar