Јасна порука: САД и Њемачка - некоректне

Ивица Дачић каже да је Србија отказивањем посетама премијера Александра Вучића Америци и Бриселу послала јасну поруку САД и Немачкој да нису коректни.

Србија 13.06.2016 | 20:20
Јасна порука: САД и Њемачка - некоректне
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је отказивање посете премијера Србије Александра Вучића Бриселу и САД јасан сигнал Немачкој и Америци да није коректно да се напори Владе Србије и премијера да Србија иде путем реформи ка ЕУ, не уважавају довољно.

"То је порука да нећемо играти двоструке игре. Као што је Србија предвидив партнер, то треба да буду и Немачка и САД. Очекујемо да они буду подршка нашем европском путу, а не дестабилизацији Србије", рекао је Дачић за ТВ Прва.

Дачић је одбацио наводе појединих медија да Србија има нова условљавања на европском путу.

"Наравно да ништа од тога није тачно. Нама нико никада тако нешто није рекао", додао је Дачић.

Он је додао и да је амерички амбасадор Кајл Скот на данашњем састанку изразио забринутост због "запаљиве политичке ретиорике у парламенту Србије", која превазилази дипломатске стандарде и изразио наду да ће се влада Србије борити против "те штетне реторике".

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалиста

13.06.2016 19:44

Е да мозе Србија тебе да се реси, све би некако и исло. Највеце си зло које је задесило народ у Србији. Где год је било муцки, корупције и ти си био део тога. А власт тразис увек свеједно с ким само да мозес да цувас своје брљотине, тајкуне, криминалце. Ево и сад цес кумити и клечати да те тај Вуциц прими у власт јер само власт тебе и твоје мозе да спаси.

ОДГОВОРИТЕ