Jasna poruka: SAD i Njemačka - nekorektne

Ivica Dačić kaže da je Srbija otkazivanjem posetama premijera Aleksandra Vučića Americi i Briselu poslala jasnu poruku SAD i Nemačkoj da nisu korektni.

Srbija 13.06.2016 | 20:20
Jasna poruka: SAD i Njemačka - nekorektne
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je otkazivanje posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Briselu i SAD jasan signal Nemačkoj i Americi da nije korektno da se napori Vlade Srbije i premijera da Srbija ide putem reformi ka EU, ne uvažavaju dovoljno.

"To je poruka da nećemo igrati dvostruke igre. Kao što je Srbija predvidiv partner, to treba da budu i Nemačka i SAD. Očekujemo da oni budu podrška našem evropskom putu, a ne destabilizaciji Srbije", rekao je Dačić za TV Prva.

Dačić je odbacio navode pojedinih medija da Srbija ima nova uslovljavanja na evropskom putu.

"Naravno da ništa od toga nije tačno. Nama niko nikada tako nešto nije rekao", dodao je Dačić.

On je dodao i da je američki ambasador Kajl Skot na današnjem sastanku izrazio zabrinutost zbog "zapaljive političke retiorike u parlamentu Srbije", koja prevazilazi diplomatske standarde i izrazio nadu da će se vlada Srbije boriti protiv "te štetne retorike".

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realista

13.06.2016 19:44

E da moze Srbija tebe da se resi, sve bi nekako i islo. Najvece si zlo koje je zadesilo narod u Srbiji. Gde god je bilo mucki, korupcije i ti si bio deo toga. A vlast trazis uvek svejedno s kim samo da mozes da cuvas svoje brljotine, tajkune, kriminalce. Evo i sad ces kumiti i klečati da te taj Vucic primi u vlast jer samo vlast tebe i tvoje moze da spasi.

ODGOVORITE