Видео - Партизан добија нападача: Томићу стиже најбољи стрелац Купа афричких нација?!

Огенекаро Етебо на проби међу црно-белима!

Фудбал 16.06.2016 | 09:30
Видео -  Партизан добија нападача: Томићу стиже најбољи стрелац Купа афричких нација?!
Засад четворица из Суперлиге, време је за странце. А после Петра Ђурићковића, Саше Марјановића, Милана Радина и Немање Милетића први би требало да буде Огенекаро Етебо, 21-годишњи нападач који стиже у Партизан - на пробу!?

Према писању Спорта, репрезентативац Нигерије ће данас допутовати у Београд и ставити се на располагање тренеру црно-белих Ивану Томићу. До 21. јуна и поласка црно-белих на припреме у Пољску имаће шансу да се на тренинзима, евентуално и некој контролној утакмици, избори за уговор са освајачем српског купа. Баш као што је то лета 2007, кад јеТомић био спортски директор, урадио Ламин Дијара, један од ретких фудбалера који је у последњој деценији  прошао чувену пробу у „Земунелу“.

Тешко је проценити да ли ће Етебо у томе успети, али њега су Томићу и спортском директоруИвици Илијеву препоручили мечеви на Купу афричких нација за узраст до 23 године, прошлог децембра у Сенегалу. Етебо је тад био први стрелац турнира са пет голова, од којих је два дао у финалном мечу са Алжиром, за победу своје селекције.



Етебо се доказао и у нигеријском фудбалу, за две сезоне у дресу Вари Вулвса дао је 23 гола на 64 меча, да би у јануару проглашен за талента који највише обећава. Одмах затим добио је позив да се пресели у Португалију, потписао уговор са друголигашем Феиренсеом, али је одиргао само четири меча у завршници сезоне и извесно је да тражи нови клуб, иако му уговор истиче у јуну 2018.

Партизан ће му бити трећи покушај за доказивање на европском тлу, јер му је 2014. пропао трансфер у Удинезе.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар