Video - Partizan dobija napadača: Tomiću stiže najbolji strelac Kupa afričkih nacija?!

Ogenekaro Etebo na probi među crno-belima!

Fudbal 16.06.2016 | 09:30
Video -  Partizan dobija napadača: Tomiću stiže najbolji strelac Kupa afričkih nacija?!
Zasad četvorica iz Superlige, vreme je za strance. A posle Petra Đurićkovića, Saše Marjanovića, Milana Radina i Nemanje Miletića prvi bi trebalo da bude Ogenekaro Etebo, 21-godišnji napadač koji stiže u Partizan - na probu!?

Prema pisanju Sporta, reprezentativac Nigerije će danas doputovati u Beograd i staviti se na raspolaganje treneru crno-belih Ivanu Tomiću. Do 21. juna i polaska crno-belih na pripreme u Poljsku imaće šansu da se na treninzima, eventualno i nekoj kontrolnoj utakmici, izbori za ugovor sa osvajačem srpskog kupa. Baš kao što je to leta 2007, kad jeTomić bio sportski direktor, uradio Lamin Dijara, jedan od retkih fudbalera koji je u poslednjoj deceniji  prošao čuvenu probu u „Zemunelu“.

Teško je proceniti da li će Etebo u tome uspeti, ali njega su Tomiću i sportskom direktoruIvici Ilijevu preporučili mečevi na Kupu afričkih nacija za uzrast do 23 godine, prošlog decembra u Senegalu. Etebo je tad bio prvi strelac turnira sa pet golova, od kojih je dva dao u finalnom meču sa Alžirom, za pobedu svoje selekcije.



Etebo se dokazao i u nigerijskom fudbalu, za dve sezone u dresu Vari Vulvsa dao je 23 gola na 64 meča, da bi u januaru proglašen za talenta koji najviše obećava. Odmah zatim dobio je poziv da se preseli u Portugaliju, potpisao ugovor sa drugoligašem Feirenseom, ali je odirgao samo četiri meča u završnici sezone i izvesno je da traži novi klub, iako mu ugovor ističe u junu 2018.

Partizan će mu biti treći pokušaj za dokazivanje na evropskom tlu, jer mu je 2014. propao transfer u Udineze.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar