Тактички геније је нови тренер Севиље!

Аргентински стратег Хорхе Сампаоли је наследио Унаја Емерија на клупи Андалужана!

Фудбал 14.06.2016 | 21:30
Тактички геније је нови тренер Севиље!
Унај Емери је прошлост, Хорхе Сампаоли је садашњост и будућност Севиље. Освајач Лиге Европе ће у нову сезону ући са аргентинским стручњаком на клупи, потврђено је данас из клуба.

Унај Емери је и званично преко адвоката обавестио Севиљу о намери да се годину дана пре истека уговора пресели у Пари Сен Жермен због чега Шпанцима следује обештећење од 2.000.000 евра. Севиља није много дангубила и постигла је споразум са Сампаолијемкоји је без посла од јануара ове године када је после четири године напустио селектору функцију у репрезентацији Чилеа. У игри су били Кике Флорес, Мануел Пелегрини, Руди Гарсија иКлод Пуел, али су Андалужани на крају изабрали најбоље решење.

Сампаоли је овог лета био један од најтраженијих европских тренера. Дуго је преговарао са Лациом, али по обичају је председеник римског клуба Клаудио Лотито био шрктица и није прихватио Сампаолијеве финансијске захтеве пд 2.500.000 евра по сезони.

Севиља није имала такав проблем и брзо је постигла договор са једним од најбољих тактичара дашњице. Клуб је потврдио да ће Самполи ујутро допутовати у Андалузију на финалне преговоре после чега ће бити потписан уговор чији детаљи још нису познати.

Сампаоли је један од најцењенијих светских стручњака. После дугогодишњег рада у бројним јужноамеричким клубовима, постао је селектор Чилеа 2012. године са којим је био сензација на Мундијалу у Бразилу, а прошле године је овој земљи подарио историјски тријумф на Копа Америка. Велики је поклоник тренерске доктрине Марсела Бијелсе који је пте њега променио идентитет репрезентације Чилеа. Сампаоли је наставио да примењује оно што је утемељио Бијелса, а то подразумева игру високог пресинга, нападе по крилима, пас игру у троугловима и детаљно скенирање и прилагођавање противнику... Аргентински стручњак неће имати ни језичку баријеру у Севиљи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар