Taktički genije je novi trener Sevilje!

Argentinski strateg Horhe Sampaoli je nasledio Unaja Emerija na klupi Andalužana!

Fudbal 14.06.2016 | 21:30
Taktički genije je novi trener Sevilje!
Unaj Emeri je prošlost, Horhe Sampaoli je sadašnjost i budućnost Sevilje. Osvajač Lige Evrope će u novu sezonu ući sa argentinskim stručnjakom na klupi, potvrđeno je danas iz kluba.

Unaj Emeri je i zvanično preko advokata obavestio Sevilju o nameri da se godinu dana pre isteka ugovora preseli u Pari Sen Žermen zbog čega Špancima sleduje obeštećenje od 2.000.000 evra. Sevilja nije mnogo dangubila i postigla je sporazum sa Sampaolijemkoji je bez posla od januara ove godine kada je posle četiri godine napustio selektoru funkciju u reprezentaciji Čilea. U igri su bili Kike Flores, Manuel Pelegrini, Rudi Garsija iKlod Puel, ali su Andalužani na kraju izabrali najbolje rešenje.

Sampaoli je ovog leta bio jedan od najtraženijih evropskih trenera. Dugo je pregovarao sa Laciom, ali po običaju je predsedenik rimskog kluba Klaudio Lotito bio šrktica i nije prihvatio Sampaolijeve finansijske zahteve pd 2.500.000 evra po sezoni.

Sevilja nije imala takav problem i brzo je postigla dogovor sa jednim od najboljih taktičara dašnjice. Klub je potvrdio da će Sampoli ujutro doputovati u Andaluziju na finalne pregovore posle čega će biti potpisan ugovor čiji detalji još nisu poznati.

Sampaoli je jedan od najcenjenijih svetskih stručnjaka. Posle dugogodišnjeg rada u brojnim južnoameričkim klubovima, postao je selektor Čilea 2012. godine sa kojim je bio senzacija na Mundijalu u Brazilu, a prošle godine je ovoj zemlji podario istorijski trijumf na Kopa Amerika. Veliki je poklonik trenerske doktrine Marsela Bijelse koji je pte njega promenio identitet reprezentacije Čilea. Sampaoli je nastavio da primenjuje ono što je utemeljio Bijelsa, a to podrazumeva igru visokog presinga, napade po krilima, pas igru u trouglovima i detaljno skeniranje i prilagođavanje protivniku... Argentinski stručnjak neće imati ni jezičku barijeru u Sevilji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar