Акција Фондације “Новак Ђоковић": 700.000 евра за обнову 20 вртића! Браво!

Сањајте велике снове. То је мото Фондације “Новак Ђоковић”. Јелена Ђоковић је на челу тима који свакодневно помаже у раном развоју деце у Србији. Да би најмлађи почели да сањају велике снове и једнога дана постали најбољи тенисери, научници, доктори, инжењери,... неопходно је да имају срећно и сигурно детињство.

Тенис 14.06.2016 | 19:15
Акција Фондације “Новак Ђоковић": 700.000 евра за обнову 20 вртића! Браво!
"Нажалост, наша деца се школују и одрастају у јако лошим условима", било је прво што је рекла Јелена Ђоковић, директорка Фондације која носи име њеног супруга.
 
Да би се лоше стање поправило, Фондација ће до краја ове године реализовати 20 пројеката за чије потребе ће бити издвојено око 700.000 евра. Реч је о пројектима који су изабрани на конкурсу у периоду од 20. новембра до 20. децембра прошле године. Средства ће бити уложена у реконструкцију и адаптацију предшколских и школских објеката, као и набавку неопходног намештаја и опреме намењене малишанима из 20 градова широм Србије. Пројектима ће бити обухваћени и објекти у општинама које су биле погођене поплавама у току 2014. и 2016, а у плану је и адаптација простора у недовољно развијеним срединама, где ће бити отворене нове Школице живота.

"Током прошлогодишњег конкурса на нашу адресу пристигло је 1.400 пројеката. Трудили смо се да изаберемо оне у којима деца похађају предшколске програме у веома тешким условима и желели смо то да променимо набоље. Пуно времена и труда смо уложили како бисмо направили најадекватнији избор предшколских и школских установа које ће у наредних неколико месеци бити реконструисане, сређене и опремљене. У свом раду полазимо од тога да је за срећно детињство сваког детета веома важно улагати у програме раног образовања и развоја, како бисмо створили једнаке шансе за све њих. Верујемо да ће ове инвестиције омогућити да 5.000 малишана из 20 градова, у којима ћемо реализовати пројекте, добије боље услове одрастања. Ово је прилика и да позовем све појединце и компаније да размишљају о будућности наших најмлађих и помогну како би деца сањала велике снове", рекла је Јелена Ђоковић.

Тим Новак Ђоковић фондације је већ кренуо са радом и свакодневно је на терену како би сви пројекти били завршени у предвиђеном року. На конференцији је говорила и Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Фондације које је истакла да се нада да ће сви пројекти бити завршени до краја 2016.

"Средства која ћемо уложити су за сада оквирна и износе 700.000 евра. Коначан износ ћемо знати када будемо потписивали уговоре, односно када будемо имали увид у целокупну ситуацију у свакој установи, и о томе информисати јавност. Највећи пројекти за ову годину су реконструкција објекта ПУ “Наша радост” у Александровцу, затим адаптација старе школе за потребе вртића у Медошевцу крај Ниша и реконструкција објекта “Весели цветови” у Смедереву. Учинићемо све да поправимо ситуацију у Жагубици у ПУ “Полетарац” где малишани дане проводе у лошим условима и немају адекватне играчке, столове и столице. Радујемо се што ће део Дома здравља у Прњавору за који месец бити нова Школица живота, док ће Месна заједница у Оџацима, такође бити прилагођена потребама малишана, па ће и ту нићи десета по реду Школица живота", рекла је Џуџа Јаковљевић.

Пројекти који ће бити завршени међу првима су уређење игралишта у Новом Бечеју и опремање дворишта у три вртића у оквиру ПУ “Радост” у Србобрану. У току су, такође, и припреме како би се кренуло са преуређењем старе школе за потребе вртића у Медошевцу.

Фондација у бројкама:

3 милиона евра је уложено од 2012. године у ову фондацију.

6.500 деце обухваћено пројектима Фондације

14 школа је уређено

35 обука за нставнике је одржано

632 наставника је обучено

3 кампа пријатељства су организована, а у којима је обухваћено 300 малишана

38 пројеката је завршено

16 вртића је обновљено

430 породица укључено у пројекат “Породични сарадник”

250 ђачких клупа купљено

1.400 књига донирано

3.000 комада одеће прикупљено и подељено малишанима

Десетине волонтера и стотине донатора верују у снове хиљада малишана

Најзначајнији пројекти Фондације

Најзначајнији пројекти Фондације “Новак Ђоковић” до сада су: Школице живота - заједно за детињство, Породични сарадник, помоћ поплављенима, Другаријада, “МиндУП”, магазин “Оригинал".

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар