Спанулис решио да и даље одушевљава навијаче Олимпијакоса!

Легенда грчке кошарке Василис Спанулис одлучио је да игра за Олимпијакос још две сезоне! Спанулис до краја каријере у Олимпијакосу за 4.000.000 евра! Херој црвено-белих договорио двогодишњу сарадњу, уз могућност продужетка на још годину дана...

Кошарка 14.06.2016 | 18:15
Спанулис решио да и даље одушевљава навијаче Олимпијакоса!
Он је обелоданио да је са управом постигао споразум о продужетку сарадње до јуна 2018. године.

"Срећан сам што остајем овде. Лако је било договорити се са газдама, а њима хвала што су имали поверења да ме задрже у Олимпијакосу. Једва чекам да имам нове 'моменте из снова' у црвено-белом дресу", рекао је Спанулис.

Да ли је ико очекивао другачији исход - Василис Спанулис остаје у Олимпијакосу до краја каријере! 

Ову вест ексклузивно доноси угледни грчки портал Спорт24, који каже да је договор пао после само четири сата разговора! Пирејски херој и један од најбољих грчких кошаркаша свих времена обавио је састанак са браћом Ангелопулос данас у клупским просторијама, а недуго затим рекао је - ДА - на нови двогодишњи уговор, којим ће практично последњи дан професионалне каријере дочекати у вољеном клубу. 

Како се наводи, у новом договору две стране стајаће и могућност аутоматског продужетка на још једну сезону, што значи да ће Спанулис технички слободан играч постати са пуних 37 година. И за то ће добити око 4.000.000 евра!

Клуб из Пиреја тако је завршио највећи и најтежи посао после сезоне у којој је одбрањена титула првака Грчке. За Спанилисове услуге интересовали су се бројни европски гиганти, али човек који на терену „убија“ противнике немилице имао је само једну жељу – да остане у Олимпијакосу.

Састанак је одржан без присуства Спанулисовог агента, Мишка Ражнатовића, што довољно говори о томе колико је обострана жеља о наставку једне лепе приче била јака. 

Сада када је Спанулисов потпис обезбеђен тренер Јанис Сфаиропулос моћи ће да се посвети великом реновирању екипе, а ускоро би и дефинитивно требало да буде одлучена судбина српског центра Николе Милутинова. Иако се млади Орао помињао као појачање Црвене звезде из Грчке су у неколико наврата стигле најаве да би могао да остане у клубу и следеће сезоне и да има велико поверење шефа струке, упркос слабој дебитантској сезони. 

Василис Спанулис ће званично парафирати нови уговор у понедељак, а откако је 2010. стигао у редове црвено-белих директно из Панатинаикоса досад се окитио са две евролигашке титуле, три грчка првенства и једним Купом.

Овај 33-годишњи кошаркаш је, својевремено, од 2005. до 2006, па од 2007. до 2010. наступао за Панатинаикос са којим је освојио Евролигу 2009. године. Потом прешао у редове највећег ривала са којим је двапут био првак Европе (2012. и 2013.), с тим што и даље има више грчких титула са ПАО-ом (4) него са црвено-белима са Пиреја (3).

Освајач је злата на Еуробаскету 2005, а има и сребро са Мундобаскета 2006, бронзу са првенства Европе 2009, евролигашку МВП награду из 2013, као и три МВП награде за најбољег играча завршног турнира Евролиге.

Извор: Блиц.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар