Spanulis rešio da i dalje oduševljava navijače Olimpijakosa!

Legenda grčke košarke Vasilis Spanulis odlučio je da igra za Olimpijakos još dve sezone! Spanulis do kraja karijere u Olimpijakosu za 4.000.000 evra! Heroj crveno-belih dogovorio dvogodišnju saradnju, uz mogućnost produžetka na još godinu dana...

Košarka 14.06.2016 | 18:15
Spanulis rešio da i dalje oduševljava navijače Olimpijakosa!
On je obelodanio da je sa upravom postigao sporazum o produžetku saradnje do juna 2018. godine.

"Srećan sam što ostajem ovde. Lako je bilo dogovoriti se sa gazdama, a njima hvala što su imali poverenja da me zadrže u Olimpijakosu. Jedva čekam da imam nove 'momente iz snova' u crveno-belom dresu", rekao je Spanulis.

Da li je iko očekivao drugačiji ishod - Vasilis Spanulis ostaje u Olimpijakosu do kraja karijere! 

Ovu vest ekskluzivno donosi ugledni grčki portal Sport24, koji kaže da je dogovor pao posle samo četiri sata razgovora! Pirejski heroj i jedan od najboljih grčkih košarkaša svih vremena obavio je sastanak sa braćom Angelopulos danas u klupskim prostorijama, a nedugo zatim rekao je - DA - na novi dvogodišnji ugovor, kojim će praktično poslednji dan profesionalne karijere dočekati u voljenom klubu. 

Kako se navodi, u novom dogovoru dve strane stajaće i mogućnost automatskog produžetka na još jednu sezonu, što znači da će Spanulis tehnički slobodan igrač postati sa punih 37 godina. I za to će dobiti oko 4.000.000 evra!

Klub iz Pireja tako je završio najveći i najteži posao posle sezone u kojoj je odbranjena titula prvaka Grčke. Za Spanilisove usluge interesovali su se brojni evropski giganti, ali čovek koji na terenu „ubija“ protivnike nemilice imao je samo jednu želju – da ostane u Olimpijakosu.

Sastanak je održan bez prisustva Spanulisovog agenta, Miška Ražnatovića, što dovoljno govori o tome koliko je obostrana želja o nastavku jedne lepe priče bila jaka. 

Sada kada je Spanulisov potpis obezbeđen trener Janis Sfairopulos moći će da se posveti velikom renoviranju ekipe, a uskoro bi i definitivno trebalo da bude odlučena sudbina srpskog centra Nikole Milutinova. Iako se mladi Orao pominjao kao pojačanje Crvene zvezde iz Grčke su u nekoliko navrata stigle najave da bi mogao da ostane u klubu i sledeće sezone i da ima veliko poverenje šefa struke, uprkos slaboj debitantskoj sezoni. 

Vasilis Spanulis će zvanično parafirati novi ugovor u ponedeljak, a otkako je 2010. stigao u redove crveno-belih direktno iz Panatinaikosa dosad se okitio sa dve evroligaške titule, tri grčka prvenstva i jednim Kupom.

Ovaj 33-godišnji košarkaš je, svojevremeno, od 2005. do 2006, pa od 2007. do 2010. nastupao za Panatinaikos sa kojim je osvojio Evroligu 2009. godine. Potom prešao u redove najvećeg rivala sa kojim je dvaput bio prvak Evrope (2012. i 2013.), s tim što i dalje ima više grčkih titula sa PAO-om (4) nego sa crveno-belima sa Pireja (3).

Osvajač je zlata na Eurobasketu 2005, a ima i srebro sa Mundobasketa 2006, bronzu sa prvenstva Evrope 2009, evroligašku MVP nagradu iz 2013, kao i tri MVP nagrade za najboljeg igrača završnog turnira Evrolige.

Izvor: Blic.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar