Терза убијеђен најављује: Звезда шампион још четири, пет година!!!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да верује да ће тим бити јачи у односу на прошлу сезону.

Фудбал 13.06.2016 | 23:45
Терза убијеђен најављује: Звезда шампион још четири, пет година!!!
Он је израдзио наду да ће фудбалери тог клуба испунити жеље навијача и изборити пласман у Лигу шампиона.

"Жеља свих нас је да се игра Лиша шампиона, али оно што је реално јест Лига Европе. Оно што је основни циљ Звезде јесте да мора сваке године да осваја шампионску титулу. Ја сам оптимиста што се тога тиче и мислим да ће Звезда у наредне три-четири или пет година освајати шампионске титуле. Освајање шампионске титуле вам даје добру стартну позицију за квалификације и ако ове године случајно не будемо ушли у неко европско такмичење, убедјен сам да ћемо следеће године ући", рекао је Терзић новинарима у Београду.

Фудбалери Црвене звезде окупили су се данас у Београду пред почетак припема за нову сезону, а првог дана припрема тренеру Миодрагу Божовићу јавило се 25 играча.

Фудбалери Црвене звезде боравиће у Београду до 27. јуна, када ће отпутовати на припреме у Словенију, где ће остати до 9. јула. Црвено-бели ће нову сезону почети у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а противника ће добити на жребу 20. јуна.

"Много тога зависи од жреба, има непријатних противника и у другом колу, надам се да ћемо их избећи, али Звезда мора бити апсолутни фаворит у другом колу. У трећем колу има много добрих квалитетних клубова и неће нам бити лако. Ако будемо имали среће на жребу, можемо да обезбедимо Лигу Европа, а после исти ти противници из трећег круга нас чекају у четвртој рунди... Учинићемо све да испунимо жеље навијача и да ове јесени доведемо европске утакмице на Маракану", рекао је Терзић.

Терзић је казао да је највеће појачање Звезде у овом прелазном року то што је сачуван костур екипе.

"Прелазни рок је тек данас почео и траје до 31. августа и наравно да се неће десити прошла година када смо доводили играче када су такмичења већ почела. Прошле године је била специфична ситуација, јер смо правили нов тим. Ове године је тим оформљен, оно што је Божовића интересовало јесте да појачавање тима почне из задње линије, била су му потреба један или два штопера. Фибел је био његова жеља и то смо завршили, а на путу смо да решимо још једног штопера", казао је он.

"Од штоперске линије смо кренули, најважније је да је тренер задовољан", додао је Терзић.

Он је навео да црвено-бели планирају да доведу још неколико играча.

"Пре 27. јуна играчки кадар биће комплетиран. Има тренер Божовић пар позиција и пар жеља. Врло добро знате да имамо четири странца који ће играти у првих 11, не треба ни
очекивати много странаца. Договор је да имамо шест странаца, да свих шест играју квалификације, а да се двојица ротирају у домаћем првенству, што значи да ћемо довести још два страна играча", казао је генерални директор Звезде.

"Понављам, за нас је највеће појачање што ниједан играч није напустио клуб и што до краја квалификација за Лигу шампиона ниједан играч неће напустити клуб. Улазимо у такмичења с тимом који је на доминантан начин освојио лигу, појачани задњом линијом", истакао је Терзић.

Новинаре је занимало да ли један од евентуалних нових играча Звезеде и Урош Ђурђевић.

"Ми радимо пуном паром, знамо шта нам треба, имамо жеља, знамо да оно што је топ квалитет много кошта, видећемо... Имамо неколико варијанти, највеће појачање је да ниједан играч који је потребан Звезди неће напустити клуб, а да ће доћи нови да појачају конкуренцију", рекао је Терзић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар