Terza ubijeđen najavljuje: Zvezda šampion još četiri, pet godina!!!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da veruje da će tim biti jači u odnosu na prošlu sezonu.

Fudbal 13.06.2016 | 23:45
Terza ubijeđen najavljuje: Zvezda šampion još četiri, pet godina!!!
On je izradzio nadu da će fudbaleri tog kluba ispuniti želje navijača i izboriti plasman u Ligu šampiona.

"Želja svih nas je da se igra Liša šampiona, ali ono što je realno jest Liga Evrope. Ono što je osnovni cilj Zvezde jeste da mora svake godine da osvaja šampionsku titulu. Ja sam optimista što se toga tiče i mislim da će Zvezda u naredne tri-četiri ili pet godina osvajati šampionske titule. Osvajanje šampionske titule vam daje dobru startnu poziciju za kvalifikacije i ako ove godine slučajno ne budemo ušli u neko evropsko takmičenje, ubedjen sam da ćemo sledeće godine ući", rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se danas u Beogradu pred početak pripema za novu sezonu, a prvog dana priprema treneru Miodragu Božoviću javilo se 25 igrača.

Fudbaleri Crvene zvezde boraviće u Beogradu do 27. juna, kada će otputovati na pripreme u Sloveniju, gde će ostati do 9. jula. Crveno-beli će novu sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnika će dobiti na žrebu 20. juna.

"Mnogo toga zavisi od žreba, ima neprijatnih protivnika i u drugom kolu, nadam se da ćemo ih izbeći, ali Zvezda mora biti apsolutni favorit u drugom kolu. U trećem kolu ima mnogo dobrih kvalitetnih klubova i neće nam biti lako. Ako budemo imali sreće na žrebu, možemo da obezbedimo Ligu Evropa, a posle isti ti protivnici iz trećeg kruga nas čekaju u četvrtoj rundi... Učinićemo sve da ispunimo želje navijača i da ove jeseni dovedemo evropske utakmice na Marakanu", rekao je Terzić.

Terzić je kazao da je najveće pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku to što je sačuvan kostur ekipe.

"Prelazni rok je tek danas počeo i traje do 31. avgusta i naravno da se neće desiti prošla godina kada smo dovodili igrače kada su takmičenja već počela. Prošle godine je bila specifična situacija, jer smo pravili nov tim. Ove godine je tim oformljen, ono što je Božovića interesovalo jeste da pojačavanje tima počne iz zadnje linije, bila su mu potreba jedan ili dva štopera. Fibel je bio njegova želja i to smo završili, a na putu smo da rešimo još jednog štopera", kazao je on.

"Od štoperske linije smo krenuli, najvažnije je da je trener zadovoljan", dodao je Terzić.

On je naveo da crveno-beli planiraju da dovedu još nekoliko igrača.

"Pre 27. juna igrački kadar biće kompletiran. Ima trener Božović par pozicija i par želja. Vrlo dobro znate da imamo četiri stranca koji će igrati u prvih 11, ne treba ni
očekivati mnogo stranaca. Dogovor je da imamo šest stranaca, da svih šest igraju kvalifikacije, a da se dvojica rotiraju u domaćem prvenstvu, što znači da ćemo dovesti još dva strana igrača", kazao je generalni direktor Zvezde.

"Ponavljam, za nas je najveće pojačanje što nijedan igrač nije napustio klub i što do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona nijedan igrač neće napustiti klub. Ulazimo u takmičenja s timom koji je na dominantan način osvojio ligu, pojačani zadnjom linijom", istakao je Terzić.

Novinare je zanimalo da li jedan od eventualnih novih igrača Zvezede i Uroš Đurđević.

"Mi radimo punom parom, znamo šta nam treba, imamo želja, znamo da ono što je top kvalitet mnogo košta, videćemo... Imamo nekoliko varijanti, najveće pojačanje je da nijedan igrač koji je potreban Zvezdi neće napustiti klub, a da će doći novi da pojačaju konkurenciju", rekao je Terzić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar