ОН БРАНИ ХУЛИГАНЕ?! И још им каже - Браво, момци!

Руски политичар и функционер Руске фудбалске федерације Игор Лебедев стао у одбрану руских хулигана који су газили све пред собом у Марсеју. "Не видим ништа лоше у томе што су се тукли, само наставите!", написао он на Тwиттеру.

Фудбал 13.06.2016 | 22:30
ОН БРАНИ ХУЛИГАНЕ?! И још им каже - Браво, момци!
Цела Европа згрожена је језивим сценама хулиганских обрачуна у Марсеју, током Европског првенства у фудбалу, али има и оних који у томе не виде ништа лоше!?

Реч је о руском политичару и члану Извршног одбора Руске фудбалске федерације Игору Лебедеву, који је на свом Тwиттер профилу написао:"Не видим ништа лоше у томе што су се момци тукли. Баш супротно, браво, само наставите тако!".

Додао је да је "одбрана земље част" и да стога Руси који су учествовали у тучама заслужују сваку подршку.

Лебедев је иначе из Либерално-демократске партије Русије, посланик је у Думи и заменик је председавајућег руског парламента.

"Не разумем политичаре и званичнике који критикују наше навијаче. Ми треба да их бранимо, а кад се врате кући онда ћемо о свему да причамо. Оно што се десило у Марсеју није кривица наших навијача, већ неспособност полиције да на прави начин обезбеди такве догађаје", написао је он још на Тwиттеру.

Лебедев је свој став додатно образложио у изјави за руске медије:

"У девет од 10 случајева, фудбалски навијачи иду на утакмице да би се тукли и то је уобичајено. Момци су бранили част наше земље и нису дозволили енглеским навијачима да на било који начин дискредитују Русију. Треба да разумемо и опростимо нашим навијачима", рекао је он за лифе.ру

Додао је и да је неправедно да су руски навијачи једини на мети, кад су сви видели да су "Енглези били ти који су све почели", као и да су и друге навијачке групе умешане у инциденте.

"Наши навијачи су далеко од најгорих. Нејасно ми је зашто медији да су наши навијачи срамотни. Треба да буду објективни. Да није било провокација енглеских навијача, не верујем да би се наши навијачи тукли на трибинама. Погледајте шта су Британци радили у марсејској луци, онда је било проблема и са Пољацима, Ирцима у другом граду...", рекао је Лебедев.

Министар спорта Русије Виталиј Мутко осудио је понашање руских хулигана, рекавши да су они срамота.

"Јасно је да има оних који нису дошли да би гледали фудбал, већ да би направили хаос", рекао је Мутко.

Међутим, Лебедев сматра да би се и министар спорта Русије тукао да није то што јесте, односно званичник.

"Најпре, Мутку треба да се захвалимо што се бави фудбалом и што много пажње поклања раду са навијачима. Лично мислим да би се и Мутко, да није званичник, тукао на трибинама и тако одговорио на провокације Енглеза". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар